Tornar dalt

El CEIP Les Arenes i l’IES Isabel de Villena guanyen el I Concurs de Vinyetes Climàtiques organitzat per l’Observatori del Canvi Climàtic de l’Ajuntament de València

El CEIP Les Arenes i l’IES Isabel de Villena guanyen el I Concurs de Vinyetes Climàtiques organitzat per l’Observatori del Canvi Climàtic de l’Ajuntament de València

Un total de cent estudiants de centres educatius del districte Marítim de València han participat en la primera edició del concurs “Vinyetes Climàtiques”, organitzat per l’Observatori del Canvi Climàtic de l’Ajuntament de València amb el lema Els efectes i les solucions al canvi climàtic a València. Els treballs guanyadors seran publicats en el web i les xarxes socials de la fundació municipal València Clima i Energia.
El primer premi compartit ha correspost al treball “El camí a la consciència ambiental” de l’alumnat de primer d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) grup B de l’IES Isabel de Villena i la vinyeta “Problemes mediambientals de la nostra ciutat”, presentat pel grup de sisé de Primària del CEIP Les Arenes.

Els guanyadors del I Concurs de “Vinyetes Climàtiques” gaudiran, amb tota la seua classe el pròxim 21 de juny, d’una visita guiada a l’Albufera on els explicaran la capacitat dels aiguamolls per a absorbir CO₂ i la importància d’este ecosistema natural per a l’equilibri climàtic del nostre entorn. La visita forma part de les activitats finançades pel projecte europeu LIFE Wetldans4Climate, en el qual participa l’Ajuntament de València i la Fundació Global Nature.

L’Observatori és un centre divulgatiu que treballa amb els centres educatius i el col·lectiu docent. L’objectiu és fomentar la creativitat dels xiquets i les xiquetes i al mateix temps se’ls permet afrontar el canvi climàtic d’una forma lúdica i proactiva. Es busquen solucions i es proposa accions quotidianes que contribuïsquen a mitigar els seus efectes.

Segons el director de la Fundació València Clima i Energia, que gestiona l’Observatori, Carlos Sánchez, “l’èxit de la primera edició d’este concurs és una prova d’este treball pròxim que es realitza amb el sector educatiu. A més, per a transformar la societat i canviar hàbits que danyen el nostre medi ambient és essencial sensibilitzar als més joves”.

Així mateix, Sánchez ha destacat “el gran equip” d’educació ambiental i recursos al servici de la ciutadania amb el qual compta l’Observatori. El centre municipal va obrir les seues portes al Cabanyal en 2012 i en l’actualitat “és un referent a Espanya” per la seua labor de formació i divulgació mediambiental. “Només enguany, entre l’Observatori i l’Observatori en Ruta, s’han atés quasi onze mil persones, la majoria de centres escolars que repeteixen cada any”, ha subratllat el director de la Fundació València Clima i Energia.

El meu centre en transició

El concurs “Vinyetes Climàtiques” i les activitats de l’Observatori per a centres escolars del districte Marítim s’emmarca dins del programa El meu centre en Transició, una actuació global de la Fundació València Clima i Energia.

Este programa busca involucrar a alumnes, professors i famílies en la sensibilització mediambiental i té com a principal objectiu reduir la factura energètica en els centres públics de Primària i Secundària, apostar per un consum responsable de l’energia i fomentar l’actitud respectuosa amb el medi ambient.

Skip to content