Tornar dalt

El CEIP San Pedro i l’IES Isabel de Villena guanyen l’II Concurs de Vinyetes Climàtiques

• Els guanyadors participen en el projecte El meu centre en Transició per al foment de l’estalvi energètic i la sostenibilitat en centres docents
• “El xiquet que no creia en el canvi climàtic” i “Invasió en la Malva” resulten guanyadores

Un total de cent cinquanta-huit estudiants de centres educatius del districte Marítim de València han participat en la segona edició del concurs “Vinyetes Climàtiques”, organitzat pel Observatori del Canvi Climàtic de l’Ajuntament de València amb el lema “Els efectes i les solucions al canvi climàtic a València”. Els treballs guanyadors seran publicats en la web i les xarxes socials de la fundació municipal València Clima i Energia.

El premi compartit ha correspost al treball “El xiquet que no creia en el canvi climàtic” de l’alumnat de quint de primària del CEIP Sant Pere i a l’obra “Invasió en la Malva” de l’alumnat de tercer d’ESO de l’IES Isabel de Villena.
Els guanyadors de l’II Concurs de “Vinyetes Climàtiques” gaudiran, amb tota la seua classe el pròxim 19 de juny, d’una visita guiada a l’Albufera on els explicaran la capacitat dels aiguamolls per a absorbir CO₂ i la importància d’este ecosistema natural per a l’equilibri climàtic del nostre entorn.

L’Observatori és un centre divulgatiu que treballa amb els centres educatius i el col·lectiu docent. L’objectiu és fomentar la creativitat dels xiquets i les xiquetes i al mateix temps se’ls permet afrontar el canvi climàtic d’una forma lúdica i proactiva. Es busquen solucions i es proposa accions quotidianes que contribuïsquen a mitigar els seus efectes.

El centre municipal va obrir les seues portes en el Cabanyal en 2012 i en l’actualitat és un referent a Espanya per la seua labor de formació i divulgació mediambiental. En el que va d’any s’han atés 5.839 persones, la majoria de centres escolars que repetixen cada any.

El meu centre en transició

El concurs “Vinyetes Climàtiques” i les activitats de l’Observatori per a centres escolars del districte Marítim s’emmarca dins del programa El meu centre en Transició, una actuació global de la Fundació València Clima i Energia.
Este programa busca involucrar a alumnes, professors i famílies en la sensibilització mediambiental i té com a principal objectiu reduir la factura energètica en els centres públics de Primària i Secundària, apostar per un consum responsable de l’energia i fomentar l’actitud respectuosa amb el medi ambient.

Skip to content