Tornar dalt
Image Alt

ESTIU DIVERACTIU

FORMA PART DE L'ESTIU DIVERACTIU.

La Fundació València Clima i Energia durà a terme aquest estiu l’Estiu Diveractiu, una emocionant sèrie de tallers per a tots els públics durant els mesos de juliol i agost.

Enguany, la diversió i l’aprenentatge es fusionen en l’Oficina de l’Energia i l’Observatori del Canvi Climàtic, on tothom podrà participar en tallers interactius sobre eficiència energètica i pràctiques sostenibles. Aquestes activitats ofereixen una experiència educativa única que fomenta la consciència ambiental.

FORMA PART DE L'ESTIU DIVERACTIU.

La Fundació València Clima i Energia durà a terme aquest estiu l’Estiu Diveractiu, una emocionant sèrie de tallers per a tots els públics durant els mesos de juliol i agost.

Enguany, la diversió i l’aprenentatge es fusionen en l’Oficina de l’Energia i l’Observatori del Canvi Climàtic, on tothom podrà participar en tallers interactius sobre eficiència energètica i pràctiques sostenibles. Aquestes activitats ofereixen una experiència educativa única que fomenta la consciència ambiental.

Els tallers són gratuïts i només per participar emporta’t un kit de platja

Els tallers són gratuïts i només per participar emporta’t un kit de platja

TALLERS DE L'OFICINA DE L'ENERGIA.

T'ensenyem com funciona una placa fotovoltaica

Aprén com funciona una instal·lació d’autoconsum. Activitat familiar des dels 9 anys.
Tu també t’has adonat que el nombre de plaques fotovoltaiques està pujant com l’espuma? Però com és això de produir electricitat amb la llum del sol? El teu fill o filla t’han fet preguntes sobre aquest tema i no saps com respondre-les?

 

En este taller orientat a un públic familiar muntarem un KIT fotovoltaic per a veure com funciona. En acabar el muntatge veurem com es pot aprofitar l’energia produïda per la instal·lació. Per exemple, podem preparar un suc per a tots i totes gràcies a l’energia produïda!

 

L’edat recomanada és a partir de 9 anys. La participació de menors d’edat requerix d’acompanyament per part d’adults.

Escape room E.N.E.R.G.Í.A

A través de diferents proves, les persones participants en la Escape Room E N E R G I A hauran d’anar avançant per a aconseguir eixir de l’Oficina de l’Energia convertides en autèntiques agents energètiques. T’atrevixes?

Esta activitat forma part de la programació especial amb motiu del Dia Mundial de l’educació Ambiental i ha sigut especialment dissenyada per a ser gaudida per tota la família.

 

Edat recomanada: a partir de 10 anys. La participació de menors d’edat requerix acompanyament per part d’adults.

Gimncana Familiar - Menú energètic

Amb l’ajuda dels comerciants del Mercat de Torrefiel, els participants dividits en grups tindran que superara sis proves relacionades amb l’energia amb l’objectiu d’aconseguir un bon “menú energètic”, realitzant un joc de paraules entre els aliments que trobem en el mercat i la pròpia Oficina. En les proves tractarem temes com la producció i el consum d’energia, estalvi i eficiència, bons hàbits energètics.

Edat recomanada: a partir de 7 anys.

Per a inscriure’t has de seguir els següents passos:

  • Accedir a la plataforma ODOO (link de baix)
  • Selecciona el taller al qual desitges assistir
  • Emplenar formulari

ATENCIÓ! Recorda que la inscripció és INDIVIDUAL, si sou varis haureu d’inscriure-us segons el numere d’assistents que sigueu.

Si tens qualsevol dubte posa’t en contacte amb l’Oficina de l’Energia a través del telèfon +34 657 815 577

TALLERS DE L'OBSERVATORI DEL CANVI CLIMÀTIC.

Detectius de la mar

Els participants es convertiran en detectius de la mar i hauran de mostrejar la platja de la Malva-rosa en cerca de restes naturals i ocasionades pels éssers humans. Posteriorment, s’analitzaran les restes trobades en el Observatori i es veurà el temps que tarden a degradar-se.

 

Edat: a partir de 6 anys

Vampirs de l’energia

Els participants coneixeran el panell dels vampirs de l’energia i identificaran tots aquells electrodomèstics que consumeixen energia per estar en “stand by” o perquè sempre estan endollats a l’electricitat. A més, en funció de l’ús que facen dels electrodomèstics s’analitzaran quins hàbits són més o menys sostenibles, finalment aprendran com millorar els seus hàbits energètics.

 

Edat: entre 6 i 12 anys

Contacontes ``La Música de la selva``

Mitjançant el conte de “la música de la selva” els participants coneixeran la problemàtica de la desforestació i el seu efecte sobre la desaparició de la biodiversitat i l’augment del canvi climàtic. El missatge del conte es reforça amb un joc molt divertit que és el joc de les cadires cooperatives, en el qual en comptes de cadires els participants disposen de fulles d’espècies vegetals autòctones que desapareixeran de la mà dels *deforestadores i els incendis voluntaris.

 

Edat: entre 3 i 7 anys

Abecedari climàtic

És un divertit joc en el qual els participants han de ser molt astuts i ràpids per a completar, abans que ningú, totes les paraules relacionades sobre el canvi climàtic, les seues causes, les seues conseqüències i les seues possibles solucions, però han d’estar molt atents per a saber amb quina lletra han de començar les paraules.

 

Edat: a partir de 6 anys

Les lletres del canvi

Els “lletres del canvi” és un joc de preguntes i respostes que aborda, d’una manera lúdica i divertida, diferents conceptes i vocabulari del camp mediambiental, especialment del canvi climàtic, les seues causes, les seues conseqüències i les seues possibles solucions. Els equips hauran de respondre preguntes plantejades les respostes de les quals comencen o continguen una lletra de l’abecedari. L’equip guanyador serà el que responga correctament totes les preguntes i finalitze tot l’abecedari.

 

Edat: a partir de 9 anys

El fons del mar

Els participants d’una manera lúdica i divertida aprendran com el canvi climàtic pot afectar la mar i a la biodiversitat marina, així com realitzaran una manualitat del fons marí utilitzant oueres de cartó i siluetes d’animals.

 

Edat: a partir de 6 anys

Contacontes “Abella zum zum”

En el «Contacontes: Abella Zum Zum», les famílies assistents coneixen l’important paper de les abelles i la seua situació de declivi a través de conéixer la història d’amistat entre una abella, anomenada zum zum, i una xiqueta anomenada Laura. A més, per a recordar la importància d’aquests insectes i la necessitat de conservar-los, les famílies fan una manualitat que consisteix a elaborar un penjador d’unes abelles i una bresca a través de reutilitzar rotllos de paper de vàter.

 

Edat: a partir de 3 a 7 anys.

Taller separar per a reciclar

Els participants, primer de tot, aprendran que s’ha de REDUIR la quantitat de residus, però una vegada produït el residu aprendran en quin contenidor s’ha de separar. Aquesta activitat els ajudarà a realitzar una correcta separació domèstica de residus. Finalment, se’ls presentarà algunes alternatives més sostenibles encaminades a la reutilització de diferents productes per a reduir la quantitat de residus.

 

Edat: a partir de 7 anys

Bingo dels aliments

Els participants aprendran la importància de consumir aliments locals i de temporada, reduir el seu sobrenvasament i el desaprofitament alimentari; amb la finalitat de disminuir les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle associades a la nostra dieta. Per a això, faran girar la ruleta dels aliments, per cada aliment seleccionat hauran de triar les opcions més sostenibles de localitat, temporada i envasament. Finalment, se’ls presentaran algunes eco-etiquetes com la d’agricultura ecològica de la Unió Europea, agricultura ecològica de la Comunitat Valenciana i la de comerç just.

 

Edat: a partir de 8 anys

El canvi climàtic en viu

Els participants coneixeran la problemàtica del canvi climàtic, les seues causes i les seues conseqüències a través d’una presentació, en la qual es realitzaran demostracions visuals a través d’experiments per a demostrar alguns dels efectes del canvi climàtic i formació d’aiguamolls.

 

Edat: a partir de 8 anys

Per a inscriure’t has de seguir els següents passos:

  • Accedir al formulari (link de baix)
  • Selecciona el taller al qual desitges assistir
  • Enviar

ATENCIÓ! En el formulari és important deixar constància del nombre total d’assistents, tant menors com adults.

Si tens qualsevol dubte posa’t en contacte amb l’Observatori del Canvi Climàtic a través del telèfon +34 961 061 591

No s'ha pogut validar la teua subscripció.
T'has subscrit correctament.

VOLS ESTAR AL DIA?

Subscriu-te per rebre totes les novetats.

Ej.: abc@xyz.com

Pots cancel·lar la teua subscripció quan vuigues mitjançant l'enllaç de la nostra newsletter.

Skip to content