Tornar dalt

JOAN RIBÓ «ENCÉN» LA PRIMERA OFICINA DE L’ENERGIA DE VALÈNCIA

JOAN RIBÓ «ENCÉN» LA PRIMERA OFICINA DE L’ENERGIA DE VALÈNCIA

Esta vesprada ha tingut lloc l’obertura oficial de la primera Oficina de l’Energia de la ciutat de València. L’alcalde de València, Joan Ribó, junt amb Alejandro Ramón I Álvarez, regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energètica i vicepresident de la Fundació València Clima i Energia, i Carlos Sánchez, director de la fundació València Clima i Energia, han sigut els encarregats de realitzar «l’encesa» de l’Oficina.

L’acte ha comptat amb la participació de diverses entitats públiques i privades de la ciutat de València com l’IVACE, l’IVE, la Càtedra de Transició Energètica Urbana de la UPV o el grup local de la Plataforma per un Nou Model Energètic, així com nombroses empreses del sector.

Des de València Clima i Energia, Sánchez ha ressaltat que l’Oficina de l’Energia és “un espai únic, la punta de llança del que vol ser la transició energètica a la ciutat” al mateix temps que ha destacat que es tracta d’un projecte “que pertany a tota la ciutadania”. Un punt de trobada i informació en el qual el més important “són les persones que ho componen”, des dels treballadors fins als veïns i veïnes que busquen assessorament. Per això, el contacte directe entre treballadors i ciutadans i ciutadanes és fonamental, ja que amb l’Oficina es “podrà fer barri, comunitat i ciutat”.

Per part seua, Alejandro Ramón, ha ressaltat que “si volem descarbonitzar València, l’Ajuntament necessita la col·laboració de la societat civil, són un aliat imprescindible”. D’aquesta forma, la nova Oficina de l’Energia “uneix a l’Ajuntament i la societat en un mateix fi: la lluita contra el canvi climàtic i la mitigació dels seus efectes”. Finalment, fent-se partícip de la labor de l’entitat envers la ciutat i els seus veïns i veïnes, Ramón ha afirmat que des de l’Oficina “treballarem no solament per a combatre l’emergència climàtica, també per a solucionar l’emergència humana que representen les famílies és situació de pobresa energètica”.

Seguidament s’ha realitzat un recorregut guiat per cadascun dels espais amb els quals compta l’Oficina: el Punt de Connexió, en el qual es troba el primer mostrador informatiu; l’Espai de Transició, on actualment hi ha exposades un conjunt de fotografies sobre el canvi climàtic i la transició energètica seleccionades de “Fotos pel Canvi” de Las Naves i “Objectius pel Canvi” de València Clima i Energia; l’Espai Info Energia en el qual l’equip tècnic de l’oficina ofereix informació i assessorament personalitzat; l’Aula Transformadora dissenyada per a la realització de tallers; i, finalment, l’Aula en Xarxa, un espai de reunió obert per a totes les organitzacions de la ciutat que treballen per i per a la transició energètica.

L’esdeveniment ha començament amb la pujada de les persianes de l’entitat i l’encés via domòtica intel·ligent de les llums interiors per part de l’alcalde. A continuació, Joan Ribó, Alejandro Ramón i Carlos Sánchez han pres la paraula per a ressaltar la importància de la nova Oficina de l’Energia.

L’equip tècnic de l’Oficina, format per una educadora ambiental, una enginyera en energies renovables, una treballadora social i un arquitecte ha sigut l’encarregat de donar unes xicotetes pinzellades sobre la funció de cada sala i la labor que allí es realitza.

En finalitzar l’acte es va convidar als participants a formar part de la transició energètica de la ciutat aprofitant per a això els recursos posats a la seua disposició des de l’Oficina.

L’Oficina de l’Energia, pionera en la Comunitat Valenciana, naix amb l’objectiu d’apoderar a la ciutadania per a la transició energètica i en lluita contra el canvi climàtic. S’aposta per un nou model energètic de ciutat en el qual la democràcia, les energies renovables i el dret a l’energia de tots els veïns i veïnes són clau.

Situada en el barri d’Aiora, ofereix a tots aquells veïns i veïnes de la ciutat de València informació i assessorament sobre la transició energètica; des de consells sobre com reduir la factura de la llum fins a assessorament per a reformar la seua casa o instal·lar plaques fotovoltaiques.

L’Oficina està oberta al públic de dilluns a divendres de 10 a 14h i de 15h a 20h i el dissabte de 10h a 14h.

Skip to content