Tornar dalt

La Pasqua DiverActiva ofereix activitats gratuïtes sobre eficiència energètica i pràctiques sostenibles

• Del 2 al 5 d’abril la Fundació València Clima i Energia oferta una escape room, una yincana, conta contes i servici de ludoteca per al públic familiar

Amb motiu de la Capitalitat Verda Europea de València, enguany, durant les vacacions escolars de Setmana Santa, la Fundació València Clima i Energia de l’Ajuntament de València ha programat una sèrie d’activitats gratuïtes per al públic familiar, relacionades amb les pràctiques sostenibles i l’eficiència energètica.

Per a Carlos Mundina, regidor de Millora Climàtica i Eficiència Energètica, “volem oferir un programa lúdic, però també educatiu a les famílies que durant estos dies de vacacions escolars es queden a la ciutat. Es tracta d’activitats gratuïtes que duen a terme educadors ambientals perquè els més xicotets s’ho passen bé i aprenguen a cuidar el nostre medi ambient”.

Les activitats són gratuïtes, però es requereix inscripció prèvia fins a completar aforament i tenen lloc en els diferents equipaments que gestiona la fundació municipal València Clima i Energia. L’Observatori del Canvi Climàtic està situat en el Cabanyal i les Oficines de l’Energia estan situades en el barri d’Aiora i a l’interior del Parc de l’Oest.

“La nostra intenció és descentralitzar les activitats perquè arriben als diferents barris de la ciutat i diversificar-les perquè atenguen xiquets i xiquetes de diferents edats. Hi ha activitats dirigides des de menors a partir dels 3 anys fins a adolescents a partir dels 10”, afig Mundina.

Ludoteca, contacontes, gimcana i escape room

Menors, a partir dels 3 anys, podran gaudir en família dels jocs de la ludoteca climàtica de l’Observatori del Canvi Climàtic, o del “Contacontes: Abella Zoom Zoom”, que remarca l’important paper de les abelles, a més de diferents treballs manuals de reciclatge.

Per part seua, l’Oficina de l’Energia ha organitzat en la seua seu del barri d’Aiora l’escape room E.N.E.R.G.I.A. en el qual, a través de diferents proves, les persones participants majors de 10 anys hauran d’anar avançant per a aconseguir eixir d’un tancament, convertides en autèntiques agents energètiques.

A més, també ha organitzat, en la seua seu del Parc de l’Oest, una gimcana per a majors de 7 anys, que hauran de superar diferents proves per a conéixer els principals tipus de producció d’energia a partir de fonts renovables i així eliminar CO₂.

Per a inscriure’s en les activitats o sol·licitar més informació es pot trucar al telèfon 961 061 582 o visitar la web de la Fundació València Clima i Energia, a partir d’este divendres, 22 de març.

Skip to content