Tornar dalt

L’Ajuntament de València, a través de la Fundació València Clima i Energia, impulsa la creació de la primera comunitat energètica de la ciutat

L’Ajuntament de València, a través de la Fundació València Clima i Energia, impulsa la creació de la primera comunitat energètica de la ciutat

La primera Comunitat Energètica de València donarà servei a més de 40 famílies, que es convertiran en productores, usuàries i gestores de la seua pròpia energia provocant una reducció de les emissions de diòxid de carboni, al voltant de 47’7 tones menys, l’equivalent a plantar 715 arbres en 10 anys.

Amb aquest projecte s’afavorirà la implementació d’un nou model energètic molt més descentralitzat i amb una participació activa de les persones usuàries en la gestió energètica. El model contempla que la generació d’energia siga a través d’una xarxa més distribuïda, amb xicotets productors facilitant l’accés a energia verda i de proximitat.

Part de la seua producció d’energia es destinarà a la participació de famílies en situació de vulnerabilitat energètica perquè l’autoconsum els permeta reduir les seues factures domèstiques. A més, s’exploren diverses formes de finançament col·lectiu perquè les famílies puguen sumar-se a la iniciativa sense haver de desemborsar des d’un inici la totalitat de la inversió, permetent així la participació de famílies amb menys recursos.

La instal·lació d’autoconsum compartit generarà energia suficient per a produir un estalvi mitjà en cada llar de prop del 25 per cent del cost de la factura elèctrica de les persones usuàries associades.

Per a formar part de la comunitat energètica caldrà viure a l’entorn de 500 metres des del punt on se situa la instal·lació col·lectiva, en la coberta del Centre Cívic de Castellar-l’Oliveral, segons indica el RD244/2019 d’autoconsum.

La presentació del projecte es farà de manera virtual el 18 de juny al canal de Youtube de València Clima i Energia, amb l’alcalde de València, Joan Ribó, el regidor Alejandro Ramon, responsables de Sapiens i la Cooperativa Elèctrica de Castellar i els agents clau i veïns i veïnes de Castellar-l’Oliveral implicats en el projecte.

Més informació: http://canviclimatic.org/oficina-de-l-energia/comunitats-energetiques/castellar-loliveral/

Inscripcions: Formulari d’inscripció

Skip to content