Tornar dalt

L’Estiu DiverActiu 2023 de l’ Observatori del Canvi Climàtic de l’Ajuntament de València ofereix activitats gratuïtes per a famílies este estiu

Verano DiverActivo con talleres para los más pequeños de la familia del Observatori del Canvi Climàtic

L’Estiu DiverActiu 2023 de l’ Observatori del Canvi Climàtic de l’Ajuntament de València ofereix activitats gratuïtes per a famílies este estiu

La Fundació València Clima i Energia posa en marxa este estiu el seu Estiu DiverActiu 2023 amb un programa replet d’activitats gratuïtes per a les famílies que es realitzarà en l’Observatori del Canvi Climàtic municipal, situat al barri del Cabanyal. El regidor de l’àrea de Medi Ambient, Juan Carlos Caballero, ha explicat que la ubicació de l’Observatori “permet organitzar activitats lúdiques i didàctiques en la mar o relacionades amb els ecosistemes marins que ajuden a comprendre millor les causes i les conseqüències del canvi climàtic”.

El regidor Juan Carlos Caballero ha destacat que Estiu DiverActiu 2023 de l’Observatori del Canvi Climàtic ofereix “activitats lúdiques i didàctiques totalment gratuïtes a l’aire lliure” per a menors a partir dels 3 anys, que es converteixen en “una proposta ideal per a les famílies, ja que els seus fills i filles poden passar una bona estona alhora que aprenen”.

La programació d’Estiu DiverActiu 2023 contempla contacontes com “L’abella zoom zoom”, “El riu d’Elena” o “La música de la selva” i tallers de manualitats i experiments científics per a xiquets i xiquetes a partir dels 8 anys sobre fons marins i aiguamolls.

Així, el regidor de l’àrea de Medi Ambient ha explicat que l’objectiu “és donar a conéixer i comprendre les causes i les conseqüències del canvi climàtic” i, per això, s’aprofita la ubicació de l’Observatori en el Cabanyal, molt prop de la platja, “perquè els xiquets i les xiquetes aprenguen i es divertisquen amb activitats en la mar o relacionades amb els ecosistemes marins”.

Detectius de la mar i alimentació sostenible

Una de les activitats amb més demanda, programada per al 8 de juliol, és una eixida amb els i les menors i els seus acompanyants a la platja de La Malva-rosa per a recollir restes antròpiques i naturals. Després de la seua anàlisi en l’Observatori, es confecciona un panell de degradació de residus que quedarà exposat en el centre.

Unes altres de les activitats que resulten més atractives per a les famílies són les relacionades amb l’alimentació saludable i sostenible. Amb jocs interactius, els xiquets i les xiquetes i els seus familiars aprenen que és possible menjar sa i, amb això, contribuir a un planeta més sostenible en consumir fruites i verdures fresques, aliments poc processats, productes de temporada i de proximitat.

Segons afirma Juan Carlos Caballero, la sostenibilitat “és un concepte integral en el qual es contempla des d’aprendre a reciclar, ser responsables en el consum d’energia, mesurar la nostra petjada de carboni fins a estudiar com ens movem o el que mengem. En l’Observatori s’aprenen moltes coses d’una forma divertida i sempre de manera gratuïta”.

Per a participar en les activitats programades per a menors acompanyats d’adults de l’Observatori del Canvi Climàtic es requereix una inscripció prèvia fins a completar aforament. Per a més informació poden contactar en el web de la Fundació València Clima i Energia o en el telèfon 961 061 591

NOTA: Disposem de material gràfic i tall de veu



Skip to content