
L’Oficina de l’Energia de l’Ajuntament de València finalista dels Premis de la Nit de l’Energia com a Millor Iniciativa Pública Energètica d’Espanya 2023
L’Oficina de l’Energia de València, que gestiona la Fundació Municipal València Clima i Energia, competeix amb l’Ajuntament de Madrid per la iniciativa Madrid 360 Solar i la Generalitat de Catalunya per la creació de l’empresa pública l’Energètica.
El pròxim 21 de setembre se celebra a l’Auditori Rafael del Pino de Madrid la Nit de l’Energia, un dels majors esdeveniments de networking del sector energètic a Espanya. Durant la gala es donaran a conéixer els guanyadors de la segona edició dels Premis d’El Periódico de l’Energia, que reconeixen a les millors iniciatives o projectes de l’any i la labor d’empreses, Administracions Públiques i personalitats més rellevants del sector de l’Energia.
En total enguany s’han presentat més de dues-centes candidatures en les diferents categories i l’Ajuntament de València ha resultat un dels tres finalistes en la categoria de Millor Iniciativa Pública Energètica juntament amb l’Ajuntament de Madrid, per la iniciativa Madrid 360 Solar i la Generalitat de Catalunya per la creació de l’empresa pública l’Energètica.
Per a Carlos Mundina, regidor delegat de Millora Climàtica, Acústica i Eficiència Energètica de l’Ajuntament de València, “les oficines de l’Energia gestionades per la Fundació municipal València Clima i Energia, són una peça clau per a la transició energètica de la ciutat. Es tracta d’un servei públic i gratuït del qual es beneficien directament més de set mil valencians cada any. A elles acudeixen les persona que volen informar-se de com estalviar energia o rebaixar les seues factures, per a assessorar-se sobre energia solar… Aquests premis són un reconeixement a la labor dels seus treballadors.”
L’Oficina de l’Energia és la finestreta única municipal per a la transició energètica a la ciutat de València. És un espai d’informació i formació sobre l’energia, obert a qualsevol persona. Ofereix un servei públic i gratuït d’assessorament, tallers i activitats per a acostar l’energia a la ciutadania amb una perspectiva integral i un enfocament participatiu amb l’objectiu d’acostar els beneficis de la transició energètica a tota la població.
L’Oficina de l’Energia – afegeix Carlos Mundina – té un pressupost anual assignat de 670,000 €, i ha sigut clau per a atraure finançament europeu per a projectes d’innovació (Horizon Europe et Interreg Europe, PowerUp, SaveTheHome, WellBased, Ebento, FEEL) d’un valor de 1,2 Milions d’euros al llarg dels últims 3 anys.”
L’Oficina de l’Enegia de València, un referent a Espanya
L’Oficina de l’Energia de València ha sigut reconeguda en 2022 en els premis nacionals de l’Associació d’Agències Espanyoles de Gestió de l’Energia (Eneragen) i en els SustainabilityActions 2022 per impulsar l’estalvi energètic en els centres educatius.
En aquests moments hi ha tres oficines de l’Energia en els barris de Torrefiel, Ayora i al Parc de l’Oest, a més d’una quarta mòbil que es desplaça amb un vehicle 100% elèctric i dona servei a la resta de barris i pobles del municipi.
La Nit de l’Energia entrega premis en 14 categories a persones i entitats que han destacat enguany per la seua aportació al sector energètic i entre els finalistes per a aquesta edició figuren a més de l’Ajuntament de València o Madrid i la Generalitat de Catalunya, personalitats com Ignacio Galán, president del grup Iberdrola, o empreses com Repsol, Naturgy, Endesa, Cepsa o Acciona Energia.

