Tornar dalt
L'Oficina de l'Energia finalista en los Premios de la Noche de la Energía como Mejor Iniciativa Pública Energética de España 2023

L’Oficina de l’Energia de l’Ajuntament de València finalista dels Premis de la Nit de l’Energia com a Millor Iniciativa Pública Energètica d’Espanya 2023

Comparte:

L’Oficina de l’Energia de València, que gestiona la Fundació Municipal València Clima i Energia, competeix amb l’Ajuntament de Madrid per la iniciativa Madrid 360 Solar i la Generalitat de Catalunya per la creació de l’empresa pública l’Energètica.

El pròxim 21 de setembre se celebra a l’Auditori Rafael del Pino de Madrid la Nit de l’Energia, un dels majors esdeveniments de networking del sector energètic a Espanya. Durant la gala es donaran a conéixer els guanyadors de la segona edició dels Premis d’El Periódico de l’Energia, que reconeixen a les millors iniciatives o projectes de l’any i la labor d’empreses, Administracions Públiques i personalitats més rellevants del sector de l’Energia.

En total enguany s’han presentat més de dues-centes candidatures en les diferents categories i l’Ajuntament de València ha resultat un dels tres finalistes en la categoria de Millor Iniciativa Pública Energètica juntament amb l’Ajuntament de Madrid, per la iniciativa Madrid 360 Solar i la Generalitat de Catalunya per la creació de l’empresa pública l’Energètica.

Per a Carlos Mundina, regidor delegat de Millora Climàtica, Acústica i Eficiència Energètica de l’Ajuntament de València, “les oficines de l’Energia gestionades per la Fundació municipal València Clima i Energia, són una peça clau per a la transició energètica de la ciutat. Es tracta d’un servei públic i gratuït del qual es beneficien directament més de set mil valencians cada any. A elles acudeixen les persona que volen informar-se de com estalviar energia o rebaixar les seues factures, per a assessorar-se sobre energia solar… Aquests premis són un reconeixement a la labor dels seus treballadors.”

L’Oficina de l’Energia és la finestreta única municipal per a la transició energètica a la ciutat de València. És un espai d’informació i formació sobre l’energia, obert a qualsevol persona. Ofereix un servei públic i gratuït d’assessorament, tallers i activitats per a acostar l’energia a la ciutadania amb una perspectiva integral i un enfocament participatiu amb l’objectiu d’acostar els beneficis de la transició energètica a tota la població.

L’Oficina de l’Energia – afegeix Carlos Mundina – té un pressupost anual assignat de 670,000 €, i ha sigut clau per a atraure finançament europeu per a projectes d’innovació (Horizon Europe et Interreg Europe, PowerUp, SaveTheHome, WellBased, Ebento, FEEL) d’un valor de 1,2 Milions d’euros al llarg dels últims 3 anys.”

L’Oficina de l’Enegia de València, un referent a Espanya

L’Oficina de l’Energia de València ha sigut reconeguda en 2022 en els premis nacionals de l’Associació d’Agències Espanyoles de Gestió de l’Energia (Eneragen) i en els SustainabilityActions 2022 per impulsar l’estalvi energètic en els centres educatius.

En aquests moments hi ha tres oficines de l’Energia en els barris de Torrefiel, Ayora i al Parc de l’Oest, a més d’una quarta mòbil que es desplaça amb un vehicle 100% elèctric i dona servei a la resta de barris i pobles del municipi.

La Nit de l’Energia entrega premis en 14 categories a persones i entitats que han destacat enguany per la seua aportació al sector energètic i entre els finalistes per a aquesta edició figuren a més de l’Ajuntament de València o Madrid i la Generalitat de Catalunya, personalitats com Ignacio Galán, president del grup Iberdrola, o empreses com Repsol, Naturgy, Endesa, Cepsa o Acciona Energia.

Comparte:
Skip to content
Resum de privadesa

Aquest lloc web utilitza cookies perquè puguem brindar-te la millor experiència d'usuari possible. La informació de les cookies s'emmagatzema en el seu navegador i realitza diverses funcions; com ara reconéixer-te quan tornes al nostre lloc web i ajudar el nostre equip a comprendre quines seccions del lloc web trobes més interessants i útils.