Tornar dalt

L’Oficina de l’Energia serà un model d’eficiència energètica al servei dels valencians

L’Oficina de l’Energia serà un model d’eficiència energètica al servei dels valencians

El plec d’habilitació inclou clàusules ambientals per a fer del local una referència energètica i de sostenibilitat en la ciutat. La Fundació Observatori Valencià del Canvi Climàtic és l’entitat encarregada de projectes relacionats amb l’eficiència energètica i canvi climàtic.

Un dels projectes més singulars previstos a curt termini de la Fundació Observatori Valencià del Canvi Climàtic és l’obertura de l’Oficina de l’Energia. Aquest dilluns s’ha publicat el plec per a l’habilitació de la nova oficina, amb un pressupost benvolgut de 100.000 € i que s’espera engegar a la primavera.

L’Oficina de l’Energia es planteja com l’espai de referència per a activitats informatives, formatives i expositives en relació amb l’energia en la ciutat de València. Un lloc on proporcionar un assessorament de qualitat als valencians i valencianes sobre l’ús quotidià de l’energia com l’anàlisi de la seua factura de llum o la instal·lació d’energies renovables.

L’Oficina de l’Energia estarà situada en el carrer José María Haro Salvador n.º 9 i 11, a peu de carrer en el barri d’Aiora, per a facilitar el contacte amb els usuaris, i comptarà amb un àrea d’atenció al públic, una sala de tallers, cursos i xarrades, una sala d’exposicions i una sala a la disposició de grups i associacions de la ciutat. Aquest projecte s’emmarca en altres iniciatives vinculades amb l’energia a València.

La Fundació Observatori Valencià del Canvi Climàtic vol convertir aquesta Oficina en un espai obert al públic i en connexió amb la ciutadania per a recolzar i fomentar la transició energètica de la ciutat i dels seus habitants de manera oberta, participativa, i inclusiva. Es pretén que l’habilitació siga pedagògica, ja que el principal objectiu que es persegueix és ajudar a l’usuari a conèixer i participar d’una alternativa energètica al model clàssic actual. A aquest efecte, el plec de l’Oficina de l’Energia incorpora criteris per a millorar l’eficiència energètica del propi local i arribar a ser un dels primers locals municipals amb certificat d’eficiència energètica de categoria A, el més alt. A més, s’han integrat requisits tant per a incloure components de sostenibilitat relacionats amb la incorporació de material reciclat, fustes certificades, límits de COVs i toxicitat, com per a l’ús i la gestió de l’energia i de l’aigua. El plec d’habilitació del local de la nova Oficina de l’Energia està disponible en l’apartat web del perfil del contractant de la Fundació Observatori Valencià del Canvi Climàtic.

A este projecte se sumen altres iniciatives de la Fundació com l’obertura de l’Observatori del Canvi Climàtic, el projecte ProSumE, treballs al voltant de la pobresa energètica i la vinculació en projectes europeus que impulsen a València cap a una ciutat més eficient en matèria d’energia.

Skip to content