Tornar dalt

Obrim la tercera Oficina de l’Energia municipal al mercat de Torrefiel

Obrim la tercera Oficina de l’Energia municipal al mercat de Torrefiel

L’alcalde Joan Ribó, la consellera de Transició Ecològica, Isaura Navarro i el regidor de Transició Energètica, Alejandro Ramon, han inaugurat l’oficina gestionada per la Fundació València Clima i Energia que donarà servei d’assessorament sobre eficiència energètica i promocionarà les energies renovables entre els veïns de Torrefiel i Orriols.

 

L’alcalde de València, Joan Ribó, la consellera de Transició Energètica, Isaura Navarro i el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energètica, Alejandro Ramon han inaugurat hui una nova seu de l’Oficina de l’Energia municipal ubicada en les instal·lacions del Mercat Municipal de Torrefiel.

El mercat, inaugurat en 1987, alberga des de hui en les parades 11, 12 i 13 un espai de 40 m2 amb dos espais diferenciats on impartir cursos, xarrades i tallers i atendre les consultes relacionades amb el dret a l’energia, l’eficiència energètica i la promoció d’energies renovables.

La de Torrefiel és la tercera Oficina de l’Energia municipal, despre´s de la del barri d’Ayora i la inaugurada el mes passat en el  Parc de l’Oest.

 

Segons ha destacat Joan Ribó  “l’emplaçament de les Oficines de l’Energia no és casual. Estan en el Marítim, en l’Olivereta… en Rascanya. Torrefiel i Orriols són barris humils, de gent treballadora. Volem una València sostenible, però també democràtica, inclusiva i justa.. i un dels compromisos personals és aconseguir que la transició energètica no deixe ningú arrere”

 

Els objectius de l’Oficina de l’Energia són garantir el dret a l’energia, promoure l’eficiència energètica, fomentar les energies renovables i impulsar una cultura de transició.

En eixe sentit, Alejandro Ramon, regidor de Transició Energètica, ha destacat l’avantatge que té per al veïnat d’Orriols i Torrefiel tindre una Oficina de l’Energia de proximitat. “En una Oficina de l’Energia informen dels tràmits per a sol.licitar el bo social de l’electricitat, informen de les ajudes als xicotets comerços per a inversions en eficiència energètica i aïllament de les instal.lacions, assessoren sobre les ajudes socials a les famílies vulnerables que no poden pagar les factures de la llum o el gas, acompanyen els veïns que volen formar una comunitat energètica per a instal.lar plaques solars col.lectives…”

 

Joan Ribó ha recordat  que l’estalvi energètic  serveix per lluitar contra el canvi climàtic, però també ajuda a rebaixar les factures i millorar l’economia de les famílies, de les empreses i les institucions. “L’Ajuntament de València –ha dit- ha canviat en 7 anys el 81% de l’enllumenat públic per llums leds… i això suposa un estalvi de 6 milions d’euros a l’any. A nivell particular, cada domicili, cada comerç, també pot adoptar iniciatives que els permeta estalviar. Tota la informació necessària la tenen al seua abast en una oficina de l’Energia.”

 

L’Oficina de l’Energia és una finestreta única de l’Ajuntament de València per a impulsar la transició energètica a la ciutat. Un espai obert que ofereix un servei públic i gratuït d’assessorament personalitzat, tallers i activitats per a resoldre qualsevol dubte relacionat amb l’energia i especialment l’eficiència energètica i les energies renovables.

 

L’Oficina de l’Energia proposa un ventall ampli de serveis per a tota la ciutadania, tant per a les persones que no poden pagar les seues factures, com per a les que volen ser pioneres de la transició energètica. Està gestionada per la Fundació València Clima i Energia, una fundació municipal que depén de la Regidoria d’Emergència Climàtica i Transició Energètica de l’Ajuntament de València. A més de l’Oficina de l’Energia i l’Observatori del Canvi Climàtic municipals, la Fundació  gestiona també bona part dels projectes europeus relacionats amb la lluita contra el canvi climàtic i la transició energètica en els quals participa l’Ajuntament.

 

A més de les tres oficines municipals de l’Energia ja en funcionament, prompte es posarà en marxa un quarta oficina de l’Energia itinerant, mòbil, que donarà serveis al barris i pobles que no tenen una oficina física.

 

Reconeixements i èxit de públic

 

L’any passat més de 4 mil persones es van beneficiar directament dels serveis que presta l’Oficina i més de 7 mil van participar de manera directa o indirecta en les seues activitats.

 

Recentment l’Oficina de l’Energia de València ha sigut reconeguda en els premis  nacionals de l’Associació d’Agències Espanyoles de Gestió de l’Energia (Eneragen) i a l’octubre va rebre en el Museu Reina Sofia de Madrid el Premi  SustainabilityActions 2022 per impulsar l’estalvi energètic en els centres educatius.

Skip to content