Comunitat Energètica de Castellar-l'Oliveral

L'Ajuntament de València, a través de la Fundació València Clima i Energia, impulsa la creació de la primera comunitat energètica de la ciutat, una comunitat local d'energia renovable a Castellar-l'Oliveral.

Què és?

La Comunitat Energètica de Castellar-l'Oliveral donarà servei a més de 40 famílies, que es convertiran en productores, usuàries i gestores de la seua pròpia energia provocant una reducció de les emissions de diòxid de carboni, al voltant de 47’7 tones menys, l'equivalent a plantar 715 arbres en 10 anys.

Part de la seua producció d'energia es destinarà a la participació de famílies en situació de vulnerabilitat energètica perquè l'autoconsum els permeta reduir les seues factures domèstiques.

A més, s'exploren diverses formes de finançament col·lectiu perquè les famílies puguen sumar-se a la iniciativa sense haver de desemborsar des d'un inici la totalitat de la inversió, permetent així la participació de famílies amb menys recursos.

La instal·lació d'autoconsum compartit generarà energia suficient per a produir un estalvi mitjà en cada llar de prop del 25 per cent del cost de la factura elèctrica de les persones usuàries associades.

Quan?

La presentació del projecte es farà de manera online el 18 de juny al canal de Youtube de València Clima i Energia, amb l'alcalde de València, Joan Ribó, el regidor Alejandro Ramon, responsables de Sapiens i la Cooperativa Elèctrica de Castellar i els agents clau i veïns i veïnes de Castellar-l’Oliveral implicats en el projecte.

Les inscripcions d'interessats estan obertes a partir del mes de juny.

Els tallers i processos participatius es realitzaran al juliol i setembre, de manera online i/o presencial.

Participa i decideix com vols que siga la teua Comunitat Energètica!

On?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La primera instal·lació solar es situarà a la coberta del Centre Cívic de Castellar-l’Oliveral, cedida per l'Ajuntament.

Per a formar part de la comunitat energètica caldrà viure a l'entorn de 500 metres des d'aquest punt, segons indica el RD244/2019 d'autoconsum.

La zona mostrada al mapa és orientativa. Si t'interessa, no deixes d'inscriure't encara que vives fora d'aquest pla.

Impulsem el desenvolupament de Comunitats Energètiques a València. Pregunta'ns!

Oficina de l'Energia
961 061 582
renovables@climaienergia.com
José María Haro Salvador 9 -11, 46022 València