Tornar dalt

QUATRE CENTRES EDUCATIUS DE VALÈNCIA REBEN ELS CONSELLS DE L’EDUCADORA AMBIENTAL DE L’OFICINA DE L’ENERGIA

QUATRE CENTRES EDUCATIUS DE VALÈNCIA REBEN ELS CONSELLS DE L’EDUCADORA AMBIENTAL DE L’OFICINA DE L’ENERGIA

Estudiants de 5é i 6é de Primària dels Centres d’Educació Infantil i Primària Serrería y San Pedro així com alumnat de 4t d’ESO de l’Institut d’Educació Secundària Sorolla (i en poques setmanes el de l’IES Isabel de Villena), són els primers de València que estan rebent els consells de l’educadora ambiental que l’Oficina de l’Energia posa a la disposició dels centres educatius per a acompanyar-los en la senda de l’estalvi energètic. El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energètica de l’Ajuntament de València, Alejandro Ramon, ha destacat la formació que reben alumnat i professorat per a avançar cap a una major sostenibilitat dels centres.

Aquestes intervencions s’estan produint quan l’Oficina de l’Energia a penes compta amb un mes de funcionament. L’educadora ambiental amb què compta ha oferit consells als alumnes dels col·legis i els instituts perquè puguen reduir el consum energètic a les seues aules. A més, el professorat ha participat en tallers i s’ha implicat en el projecte perquè els centres educatius siguen més sostenibles.

“Aquestes intervencions en els centres educatius, que en primera instància estan situats en el barri d’Aiora, demostren a les comunitats educatives que l’estalvi energètic és possible, amb el que això suposa també per a la factura dels centres i, sobretot, per a avançar en el respecte al medi ambient”, ha explicat el regidor, que ha animat a la resta de col·legis i instituts de la ciutat a anar sumant-se a aquesta iniciativa impulsada per l’Oficina de l’Energia, dependent de la Regidoria i de la Fundació València Clima i Energia.

L’experta ambiental analitza amb els joves els recursos energètics dels quals disposa el centre educatiu i se’ls proposen idees per a consumir menys energia, ser més eficients i lluitar contra el canvi climàtic. Entre els hàbits diaris de les classes que s’analitzen es troben alguns tan comuns com apagar les llums en abandonar l’aula o pujar les persianes en lloc d’encendre la llum. A continuació, és el propi alumnat el que s’encarrega de transmetre la informació als seus companys i companyes de cursos inferiors.

“Amb aquest projecte, no sols es promou una menor despesa energètica en els col·legis i instituts de la nostra ciutat sinó que també serveix perquè els alumnes disposen d’eines d’estalvi que poden traslladar a les seues llars i explicar a les seues famílies per a aconseguir la disminució del consum en el seu propi habitatge”, ha afirmat Ramon.

Per a aquest mateix mes està prevista la visita dels alumnes de l’assignatura Cultura Científica de l’IES Sorolla a l’Oficina de l’Energia. Durant la visita podran veure l’exposició fotogràfica sobre el clima i el canvi climàtic.

Tots aquells centres educatius que vulguen adherir-se a aquestes iniciatives poden posar-se en contacte amb el personal de l’Oficina de l’Energia en el 961 06 15 82 o en la pròpia institució al carrer José María Haro Salvador 9-11 en horari de dilluns a divendres de 10h a 14h i de 15h a 20h i els dissabtes de 10h a 14h.

www.valencia.es

 

 

Skip to content