Tornar dalt

Què pots fer si no pots pagar les teues factures d’energia a final de mes?

Què pots fer si no pots pagar les teues factures d’energia a final de mes?

No és normal passar fred o calor a casa a València, per aquest motiu, en l’Oficina de l’Energia es treballa perquè el dret a l’energia siga un dret fonamental que ajude les persones a gaudir d’una vida digna. A València, un de cada cinc llars troba dificultats per a pagar les seues factures de llum o gas (**Ref Mapatge). No obstant això existeixen eines per a ajudar-te a estalviar i pagar la teua factura, en l’Oficina t’expliquem quins són i com aprofitar-les.


Perquè el teu dret a l’energia siga real, des de l’Oficina de L’Energia t’oferim informació i assessorament personalitzat sobre el teu cas en concret, la teua factura, la teua possibilitat d’accedir a les ajudes com el Bo Social de l’Electricitat i el Bo Social Tèrmic i a altres ajudes gestionades des dels Serveis Socials Municipals i altres entitats, amb l’objectiu final que les persones i famílies de la ciutat de València siguen capaces de liderar el comportament i la repercussió de l’energia en el seu entorn.

Autodiagnòstic del bo social (CIVIO)

Informació sobre el bo social de l’electricitat (MITECO)

Informació sobre el bo social tèrmic (MITECO)

Ajudes d’emergència de l’Ajuntament de València

Renda Valenciana d’Inclusió de l’Ajuntament de València (accés a recursos complementaris per al pagament d’un percentatge de la despesa dels subministraments d’energia )

Mapa de la pobresa energètica per a l’Ajuntament de València

3er Estudio Pobreza Energética en España – Nuevos Enfoques de Análisis (ACA)

ESTRATEGIA  NACIONAL CONTRA LA POBREZA ENERGÉTICA 2019-2024 (MITECO)

Skip to content