Tornar dalt

Tallers sobre estalvi energètic per a fallers, ONGs, associacions culturals i col·lectius domiciliats a València

Tallers sobre estalvi energètic per a fallers, ONGs, associacions culturals i col·lectius domiciliats a València

L’Ajuntament de València ofereix tallers formatius gratuïts sobre eficiència energètica i educació ambiental per a col·lectius. La Fundació València Clima i Energia els imparteix en les seues instal·lacions o en la seu del col·lectiu que ho sol·licite.

L’Ajuntament de València, a través de la Fundació València Clima i Energia, ofereix un catàleg de tallers formatius adaptats sobre eficiència energètica i educació ambiental per a comissions falleres, associacions de veïns, ONGs, agrupacions culturals o qualsevol altre  col·lectiu amb domicili social a la ciutat de València. Per a això poden reservar un taller programat o sol·licitar que s’impartisca en les seues instal·lacions en una data de determinada.

Els tallers sobre energia proposats són gratuïts i tenen una duració d’entre una i dos hores. Estan pensats per a grups d’entre 15 i 20 persones adultes i poden oferir-se per separat o combinats en un itinerari formatiu. Els tallers s’ofereixen de dilluns a dissabte, en horari de matí o vesprada, i se sol·liciten a través d’un formulari habilitat en la web de l’Oficina de l’Energia municipal.

Hi ha tallers que expliquen com entendre la factura de la llum o del gas, com s’accedeix al Bo Social o com triar la tarifa més convenient per a cada consumidor. També hi ha tallers per a aprendre a estalviar energia i pagar menys en les factures, de rehabilitació energètica amb informació sobre les ajudes disponibles i les opcions per a finançar les obres, així com tallers sobre energia solar i formació per a crear una comunitat energètica que permet compartir les despeses i els beneficis d’una planta fotovoltaica col·lectiva.

Per a Alejandro Ramon, regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energètica, “València té la missió climàtica de ser una ciutat neutra en emissions de CO₂ en 2030 i la transició energètica és un dels nostres eixos d’actuació. Posem al servei de la ciutadania tots els recursos municipals perquè  ningú es quede arrere en aquest camí. En aquest sentit, la formació i la informació als veïns i les veïnes és una prioritat per a l’Ajuntament”

Les Oficines de l’Energia municipals es troben al carrer José María Haro (en el barri d’Ayora), al Parc de l’Oest (en el xalet que alberga la Federació d’Associacions Veïnals dins dels jardins), i pròximament obrirà les seues portes una tercera en el mercat municipal de Torrefiel.

“Les Oficines de l’Energia -recorda Alejandro Ramon- tenen les portes obertes perquè qualsevol persona puga assistir als tallers presencials i en línia que se celebren en les seues instal·lacions. Atenen qualsevol consulta personalitzada sobre qüestions relacionades amb l’eficiència energètica i el dret a l’energia, però també ofereixen que els seus formadors puguen desplaçar-se a un casal faller, a la seu d’una associació de veïns, d’una ONG o de qualsevol col·lectiu que ho sol·licite.”

L’Oficina de l’Energia té tallers específics per a col·lectius vulnerables i professionals de l’àmbit social sobre el dret a l’energia i ofereix assessorament a les famílies que tenen dificultats per a pagar els seus rebuts de llum o gas. També informa sobre els tràmits per a sol·licitar el Bo social o les formes per a estalviar energia i abaratir les factures.

Observatori del Canvi Climàtic i activitats per a famílies

El Observatori del Canvi Climàtic, que també gestiona la Fundació València Clima i Energia, ofereix activitats relacionades amb l’educació ambiental en les seues instal·lacions del barri del Cabanyal, al carrer Doctor Lluch, però igual que l’Oficina de l’Energia, també ofereix la possibilitat de desplaçar una carpa i el seu equip d’educadors. En aquest cas ofereix diferents tallers i activitats per a escolars, adults i públic familiar sobre reciclatge, aigua, alimentació sostenible, mobilitat i canvi climàtic. Es tracta també d’un servei gratuït de sensibilització i formació, amb un caràcter més lúdic i divulgatiu, sobre sostenibilitat i qüestions mediambientals.

Per a sol·licitar un taller d’educació ambiental es pot contactar amb l’Observatori en la web de la Fundació València Clima i Energia al telèfon 96 106 15 91 o per correu electrònic electrònic observatori@climaienergia.com

Skip to content