Tornar dalt
La Fundació València Clima i Energia lanza una campaña de consejos prácticos contra las altas temperaturas

Ventalls contra la calor: La Fundació València Clima i Energia llança una campanya de consells pràctics contra les altes temperatures

• Durant este estiu, la fundació entregarà ventalls a totes les persones que s’acoste a una de les oficines de l’energia municipals
• La guia per a combatre la calor pot consultar-se també en la pàgina web de l’entitat municipal
• La fundació municipal participa com a líder del projecte CoolTuraTe de la Unió Europea

La Fundació València Clima i Energia, ha iniciat una campanya de conscienciació en la qual farà lliurament d’un ventall i una sèrie de consells per a afrontar les onades de calor este estiu a cada persona que s’acoste a una de les oficines municipals de l’energia que hi ha a la ciutat. Es tracta d’una iniciativa dirigida a conscienciar a la ciutadania sobre les formes més adequades d’afrontar la calor de manera barata i sostenible.

Sense sortejos ni concursos, de manera gratuïta, tot aquell que ho desitge pot emportar-se un ventall fins a esgotar existències. L’objectiu de la iniciativa és que la ciutadania s’acoste a les oficines municipals i puga conéixer els servicis que es presten en elles, com ara la informació sobre ajudes, facturació, energies renovables o rehabilitació energètica d’habitatges.

La guia per a combatre la calor pot consultar-se també al web de la Fundació València Clima i Energia, amb consells sobre com ventilar les llars de manera natural a primera i última hora del dia, o com ombrejar la casa amb persianes o cortines exteriors. També sobre com incrementar la vegetació amb plantes d’interior o la importància d’adoptar estratègies com visitar llocs públics refrigerats (museus, biblioteques o piscines municipals…) durant les hores centrals del dia.

Segons les dades de l’Oficina de l’Energia, a la Comunitat Valenciana, el 31% de la població té dificultats per a mantindre la seua llar còmodament fresca durant l’estiu, una situació que s’agreuja amb les prolongades onades de calor i les nits tropicals que s’encadenen. L’exposició a altes temperatures té una afecció directa sobre la salut de les persones, sobretot entre la població més vulnerable, que té més dificultats per a mantindre les seues llars refrigerades.

CoolTuraTe i altres projectes de València Clima i Energia

En este context, es destaquen els projectes que l’Ajuntament de València impulsa contra la pobresa energètica a la ciutat, finançats per la Unió Europea. És el cas del projecte CoolTuraTe de la UE, en el qual la fundació municipal València Clima i Energia participa com a líder, i que integra un consorci que inclou a entitats com Càritas Diocesana i companyies privades com AEIOLuz, al costat dels membres del grup local de Conecta Energia impulsat per Las Naves.

L’objectiu d’este projecte té és organitzar formacions i desenvolupar la capacitat dels actors locals de la ciutat per a enfrontar conjuntament el creixent problema de la pobresa energètica a l’estiu, unint en la xarxa Connecta Energia a les administracions públiques, el sector privat, la societat civil i l’acadèmica.

A més, la Fundació València Clima i Energia també participa en altres projectes de similar finalitat, relacionats amb qüestions de salut (WellBAsed) o comunitats energètiques (PowerUp), i nous projectes de rehabilitació energètica (EBENTO i SaveTheHomes) finançats mitjançant fons Horizon Europe de la UE.

Skip to content