Tornar dalt

Llars Verdes.

Estat:

Projecte en marxa

Coordinador:

Observatori del Canvi Climàtica i l'Oficina de l'Energia

Duració del curs

1h/mes

Horari:

18:00h - 20:00h

Sessió de benvinguda:

Lunes, 6 de julio 2020

Estat:

Projecte en marxa

Duració del curs

1h/mes

Coordinador:

Observatori del Canvi Climàtica i l'Oficina de l'Energia

Horari:

18:00h - 20:00h

Sessió de benvinguda:

Lunes, 6 de julio 2020

Llars Verdes és un programa educatiu dirigit a famílies preocupades per l’impacte ambiental i social de les seues decisions i hàbits quotidians. Amb aquesta iniciativa es pretén impulsar un canvi d’actitud en la ciutadania promovent aquelles formes de consum i ús de recursos que provoquen menor impacte.

La participació en el programa Llars Verdes és completament gratuïta. Està dinamitzat pels dos equipaments pertanyents a València Clima i Energia: l’Observatori del Canvi Climàtic i l’Oficina de l’Energia. Compta a més amb la col·laboració del Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV) i el Centre Nacional d’Educació Ambiental (CENEAM).

Degut a la situació provocada per la COVID-19, les sessions i tallers es realitzaran principalment de manera virtual.

Les sessions tindran una durada aproximada d’1 hora, es celebraran de manera mensual, i en horari entre les 18h i les 20h, encara que es consensuarà amb les famílies participants.

La sessió de benvinguda a les famílies seleccionades per participar en l’edició 2020-2021 del programa Llars Verdes de València se celebrarà el dilluns 6 de juliol, amb la participació de l’alcalde de València, Joan Ribó, i el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energètica, Alejandro Ramón.

 

Què s'ofereix?

Durant el curs 2020-2021 en aquest programa participaran fins a un màxim de 50 famílies del terme municipal de València, a les quals s’oferirà:

  • Un seguiment personalitzat per analitzar els consums domèstics de la llar.
  • Assessorament personalitzat durant la durada del programa per solucionar dubtes en l’àmbit de la sostenibilitat a la llar.
  • Tallers de sostenibilitat ambiental per a les llars participants (energia, aigua, residus, mobilitat…), amb consells pràctics i senzills per a interpretar i estalviar en les factures domèstiques.
  • Materials per a facilitar l’estalvi, l’eficiència i el consum responsable.
  • Rutes ambientals, guiades i gratuïtes.

Què es demana?.

  • Ser residents al municipi de València.
  • Compromís d’assistència a les reunions i tallers previstos, principalment online i telemàtics.
  • El lliurament de dades relacionades amb consum d’energia i aigua a la llar durant el programa. València Clima i Energia es compromet a tractar les dades en tot moment segons la LOPD (Llei de Protecció de Dades).
  • Una actitud proactiva i col·laborativa.