Tornar dalt

Mesures extraordinàries en matèria energètica a causa del COVID-19

Mesures extraordinàries en matèria energètica a causa del COVID-19

A causa de l’estat d’alarma provocat per la crisi del COVID-19, el Govern ha aprovat una sèrie de mesures d’urgència per a protegir els subministraments bàsics d’energia i aigua.

Mesures extraordinàries pels usuaris domèstics: 
  • Aquells usuaris de gas natural acollits a la TUR (Tarifa d’Últim Recurs) i el GLP embotellat veuran congelats els preus de l’energia fins a nova ordre.
  • Seguretat de subministrament a consumidors d’energia domèstics: no es podran interrompre els subministraments energètics bàsics a més de l’aigua corrent. Per tant, electricitat, gas natural, gas manufacturat i liquats del petroli (GLP), quedaran garantits a la vivenda habitual.
  • Tots aquells usuaris als qui els caducara el bo social mentre dure l’estat d’alarma, veuran renovat el mateix automàticament fins el 15 de setembre de 2020.
Mesures extraordinàries pels treballadors autònoms, menuda i mitjana empresa: 
  • Tots aquells treballadors autònoms o per compte propi que tinguen la seua activitat paralitzada, o reduïda almenys en un 75% i que complisquen els requisits de renda corresponents, podran acollir-se al bo social, per la qual cosa hauran de canviar la titularitat del seu contracte energètic al de persona física i passar a la modalitat de PVPC (“Precio Voluntario del Pequeño Consumidor”): https://sede.cnmc.gob.es/listado/censo/10
  • També s’habilita la possibilitat de que treballadors autònoms, menuda i mitjana empresa puguen ajustar segons necessiten en cada cas el terme fix de les seues factures energètiques (potència elèctrica contractada, cabal de gas i/o escaló de consum d’esta font energètica), sense cost. 

Per últim, algunes companyies energètiques ofereixen l’opció, a particulars i empreses, de la suspensió temporal de les factures energètiques mentre dure l’estat d’alarma, les quals es podran liquidar durant els 6 o 12 mesos posteriors a la finalització d’aquest estat d’alarma.

Skip to content