Tornar dalt

València Canvia Pel Clima! 2021 consciència sobre la importància de l’alimentació en la conservació del clima

València Canvia Pel Clima! 2021 consciència sobre la importància de l’alimentació en la conservació del clima

– Aquesta quarta edició es trasllada als mercats de la ciutat del 31 de maig al 8 de juny amb punts informatius i activitats per a tota la família
– El dilluns 31 l’alcalde, Joan Ribó, el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energètica, Alejandro Ramon, i la Directora General pel Canvi Climàtic, Celsa Monrós, visitaran el Mercat d’Algirós per a conéixer la mostra
– El Dia Mundial del Medi Ambient, 5 de juny, es realitzarà una jornada festiva en les places dels mercats de Russafa, Cabanyal i Rojas Clemente

La Delegació d’Emergència Climàtica i Transició Energètica de l’Ajuntament de València, amb la col·laboració de la Fundació València Clima i Energia, ha organitzat una nova edició, i ja van quatre, de València Canvia Pel Clima! centrada en la necessitat de la transformació dels sistemes alimentaris per a fer-los sostenibles com a eina per l’acceleració de l’acció climàtica.

Des del 31 de maig i fins al 8 de juny, València Canvia Pel Clima! es traslladarà als mercats de la ciutat amb punts informatius sobre la matèria, posant especial èmfasi en la relació entre l’alimentació i la conservació del clima. En horari de 10h a 13.30h, les persones usuàries dels serveis dels mercats gaudiran de la companyia del grup de “clowns” Pentumba’os, així com podran obtindre informació precisa sobre el canvi climàtic i els hàbits alimentaris gràcies a l’Observatori del Canvi Climàtic de la Fundació València Clima i Energia, el Gabinet de Didàctica “Gingko Educación” del Jardí Botànic de la Universitat de València, Mercavalència i el projecte Grow Green, Cistella Solidària. Per ordre d’assistència, els mercats amb presència de València Canvia Pel Clima! seran: Algirós, Jerusalem, Central, Russafa, Rojas Clemente, Cabanyal, Benicalap i Castella.

Dilluns que ve, el Mercat d’Algirós acollirà la primera jornada festiu-informativa amb la visita de l’alcalde de València, Joan Ribó, el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energètica, Alejandro Ramon, i la Directora General pel Canvi Climàtic, Celsa Monrós, els qui recorreran els diferents punts informatius que conformen la campanya, així com tindran l’oportunitat de parlar amb els venedors per a conéixer la importància del producte de proximitat i quilòmetre zero que ofereixen els mercats de la ciutat de València.

La festa gran de València Canvia Pel Clima! 2021 serà el dissabte 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient. La ciutadania podrà gaudir amb una mostra festiva simultània en les places dels mercats de Russafa, Rojas Clemente i Cabanyal, en la qual participaran diferents associacions i entitats exposant els seus projectes, iniciatives o discursos en relació a l’alimentació i el canvi climàtic. Així mateix, no faltaran les activitats per a tota la família, amb animació infantil i l’obra teatral “Operación Bikini del Desierto” en Russafa i Rojas Clemente. El diumenge 6 de juny, s’acompanyarà al Jardí Botànic en una jornada familiar sobre els horts ecològics.

En definitiva, nou jornades d’activitats dinàmiques perquè persones de totes les edats aprenguen hàbits de consum saludable tant per a elles mateixes com per al medi ambient. Indicar que, en tot moment, se seguiran les mesures de seguretat enfront de la Covid-19 com són l’ús obligatori de mascareta, la desinfecció freqüent de mans i el respecte de les distàncies de seguretat.

Skip to content