Tornar dalt
Cambio Climático real - Wetlands4climate - València Clima i Energia

El 97% de la població opina que el canvi climàtic actual és real i és causat pels éssers humans

Una enquesta realitzada en el marc del projecte europeu LIFE Wetlands4Climate destaca que la immensa majoria de la població percep l’augment de la temperatura i els fenòmens climàtics extrems com un efecte del canvi climàtic. El 80% sap que els aiguamolls com l’Albufera de València poden ser aliats enfront del calfament global.

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional contra el Canvi Climàtic, el 24 d’octubre, el Projecte Europeu LIFE Wetlands4Climate ha fet públic el resultat de l’estudi sobre canvi climàtic i aiguamolls desenvolupat entre març de 2022 i març de 2023 a través d’una enquesta a més de 300 persones de tot Espanya.

Segons els resultats, el 97% dels enquestats perceben el canvi climàtic actual i troben la seua causa en l’activitat humana mentre que tan sols el 2% pensen que l’augment de temperatura es deu a causes naturals i únicament un de cada cent nega que s’estiga produint el calfament global.

Entre les conclusions que s’extrauen de l’estudi, disponible en la pàgina web del projecte Wetlands4Climate, es destaca que la població té nocions clares sobre la realitat i l’origen humà del canvi climàtic i, respecte als aiguamolls, el 80% sap que estos ecosistemes  ajueden a lluitar contra eixe canvi climàtic per la seua capacitat d’absorció de CO2 ja que a través de la seua biota fixen el diòxid de carboni de l’atmosfera i el converteixen en carboni orgànic.

L’enquesta, el disseny i l’anàlisi de la qual realitza la Fundació València Clima i Energia de l’Ajuntament de València, forma part del conjunt d’accions desenvolupades dins del projecte europeu LIFE Wetlands4Climate l’objectiu del qual és la gestió d’aiguamolls perquè actuen com a embornals de carboni mantenint la seua integritat ecològica i funcionalitat.


Skip to content