Tornar dalt

El Jardí d’Aiora acull una jornada participativa per aconseguir una ciutat més sostenible

El Jardí d’Aiora acull una jornada participativa per aconseguir una ciutat més sostenible

L’Ajuntament organitza tallers, activitats infantils i un dinar el 4 de juny per recaptar les propostes del veïnat per accelerar la neutralitat climàtica

“El meu barri en transició” és el nom de la jornada participativa que es desenvoluparà el pròxim dissabte, dia 4 de juny, al Jardí d’Aiora, entre les 9.30 i les 14.30 hores. L’Ajuntament, a través de la Fundació València Clima i Energia, ha organitzat una trobada, amb tallers, activitats infantils i un dinar, amb el propòsit d’incorporar les aportacions del veïnat per aconseguir que la ciutat siga climàticament neutra abans de 2030. La Unió Europea ha seleccionat València, junt amb altres 99 urbs, perquè assolisca el repte. En este context, el consistori ha impulsat la Missió Climàtica, amb què pretén implicar la societat civil, el món acadèmic, el sector privat, les administracions públiques i els mitjans de comunicació en l’objectiu de la descarbonització.

El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energètica, Alejandro Ramon, ha destacat que “si alguna cosa tenim clara és que no podem dissenyar l’estratègia que definisca la transició energètica de la ciutat nosaltres sols, esta missió és una missió compartida i volem comptar amb el compromís, el suport i l’acció de tota la societat valenciana”. En eixa línia s’inscriu l’esdeveniment “El meu barri en transició”. Així, “durant tot el matí del dissabte 4 de juny es farà un treball participatiu en grups perquè les persones participants puguen expressar-se amb llibertat i comoditat i fer aportacions a la transformació de València cap a la sostenibilitat”, segons ha explicat l’edil.

El responsable municipal ha convidat la ciutadania a participar-hi. Les persones interessades s’han d’inscriure a través d’un formulari web. A més dels tallers col·laboratius i taules de treball, s’ha programat un espai infantil, i també n’hi haurà esmorzar i dinar. Alejandro Ramon ha remarcat que “cada veí i veïna és important per construir un barri sostenible i de futur”. Per qualsevol dubte, es pot contactar amb l’Oficina de l’Energia per correu electrònic (oficinaenergia@climaienergia.com) o per telèfon (96 106 15 82).

Missions València 2030

L’Ajuntament, a través de l’Estratègia Urbana València 2030, ha definit la primera missió del programa Missions València 2030: la Missió Climàtica València 2030. A través de la Missió Climàtica, València ha entrat a formar part de les cent ciutats que la Comissió Europea ha triat perquè siguen climàticament neutres abans de 2030. Un grup de municipis que es convertiran en pols d’innovació en la transició verda i guiaran la resta d’Europa per arribar a la meta de la descarbonització en 2050.

El pròxim 13 de juny les ciutats elegides, entre elles València, es reuniran a Brusel·les, per traçar el full de ruta. Totes elles firmaran un Contracte Climàtic, on es reflectirà el compromís de complir els terminis i objectius i de ser transparents amb els instruments de mesurament de l’èxit dels projectes pilots duts a terme. Per afrontar el desafiament, la UE els atorgarà l’etiqueta Ciutat Missió, que atraurà inversions públiques i privades per a projectes de sostenibilitat i digitalització.

Batecs de barri

L’activitat “El meu barri en transició” forma part així mateix del programa “Batecs de barri”, que promou la Junta Municipal de Marítim fins el 23 de juny. Enguany se’n celebra la quarta edició amb el lema “Construïm salut i benestar”. Hi inclou exposicions, tallers, xarrades, teatre, col·loquis, projeccions i esport, entre d’altres.

Skip to content