Tornar dalt

L’exposició ‘Fotos pel Canvi’ rep la visita de la consellera de Medi Ambient Elena Cebrián

L’exposició ‘Fotos pel Canvi’ rep la visita de la consellera de Medi Ambient Elena Cebrián

La consellera d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, junt amb Joan Piquer, director general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, han visitat este matí l’exposició ‘Fotos pel Canvi’ ubicada al centre d’innovació Las Naves.

La comissària de l’exposició Tania Castro i Andreu Escrivà, tècnic de la Fundació Observatori del Canvi Climàtic, han guiat a la consellera per les imatges de 13 fotògrafs internacionals que denuncien els devastadors efectes del canvi climàtic en tot el planeta.

La consellera ha explicat que aquesta exposició ‘Fotos Pel Canvi’ que denuncia el canvi climàtic “és molt impactant des del punt de vista artístic de la fotografia, està molt bé pensat l’enquadrament i tota la temàtica per a saber tot el que hem de fer com a ciutadans, com a ciutadanes, com a Administració. És una exposició que val la pena venir a visitar-la. A part de la part artística creativa té un contingut molt important, molt necessari, que genera curiositat i que convida a fer-se preguntes”.

Joan Piquer, director general de Canvi Climàtic, ha destacat que “l’exposició és molt recomanable perquè aterra els efectes del canvi climàtic i les seues conseqüències, i ens fa reflexionar sobre quines mesures podem prendre i quins aspectes del dia a dia podem modificar nosaltres per a ajudar en la lluita contra el canvi climàtic”.

“Fotos pel Canvi” denuncia els efectes que l’acció humana ha sotmes al medi ambient. Les fotografies que es poden veure a la mostra són la visió de 13 artistes de l’àmbit internacional que mitjançant el seu objetiu ens faran reflexionar al voltant de la terrible imatge que estan creant els nostres residus. S’estima que cada persona genera 478 quilograms de residus a l’any i el seu tractament té greus manques. Aquesta situació, entre altres qüestions, origina importants emissions de gasos d’efecte hivernacle.
Per primera vegada a Espanya es presenta el treball del fotògraf nord-americà Gregg Segal, Seven days of garbage (7 dies de brossa) en el qual l’autor ha convidat a diverses persones a no tirar els residus que produïen durant una setmana per a retratar-los amb ells després de set dies. Les imatges ens mostren el gran nombre de residus que produïm cadascun de nosaltres.

Noms com els de Gregg Segal, Caroline Power, Kerstin Langenberger, Georgina Goodwin, Patricia de Melo, Mark Gamba, Xaume Olleros, Olmo Calvo, Eloy Alonso, Miguel Lorenzo, Marc C. Olsen, Paulo Oliveira i la pròpia comissària de l’exposició, Tania Castro, són els autors i autores d’aquesta exposició que romandrà en Las Naves fins al pròxim 8 de setembre.

Skip to content