Tornar dalt

L’exposició ‘Les Claus del Canvi’ tanca amb més de 700 visites

L’exposició ‘Les Claus del Canvi’ tanca amb més de 700 visites

La mostra analitza l’efecte del consum massiu en la societat actual i reflexiona sobre els comportaments respectuosos i sostenibles amb el medi ambient.

El passat 30 de juliol va finalitzar l’exposició “Les Claus del Canvi”, un projecte coordinat per l’Observatori del Canvi Climàtic juntament amb la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de València.

La mostra cedida pel Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV) en el marc de la col·laboració institucional entre la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i l’Ajuntament de València, s’ha pogut visitar des del 22 de juny fins al 30 de juliol de 2018 en el centre CMJ del barri d’Algirós de València situat en el carrer Campoamor número 91.

“Les Claus del Canvi” presenta un recorregut pels models socioeconòmics actuals, basats en la producció i el consum desorbitat, la qual cosa ha afavorit a l’aparició i agreujament de problemes ambientals i socials com la sobreexplotació de recursos, la contaminació del medi natural, la pobresa i les desigualtats socials.

El tema de l’exposició i el tractament del mateix han suscitat gran interès. Les estadístiques sobre les visites i la participació en les activitats relacionades amb l’exposició han sigut positives. Han participat 18 Centres Municipals Juvenils (CMJ) i s’han comptabilitzat un total de més de 700 persones que han recorregut les instal·lacions del centre acompanyats d’educadors ambientals de l’Observatori del Canvi Climàtic.

Paral·lelament a l’exposició s’han organitzat visites i tallers amb l’objectiu que els més joves reflexionen sobre els efectes i les conseqüències del consum en la societat actual. Aquest projecte ha permès que la majoria dels participants finalitze el recorregut de l’exposició amb una consciència més respectuosa amb el medi ambient i una mirada més igualitària, inclusiva i sostenible respecte al consum.

Aquest tipus d’iniciatives generen en els ciutadans processos de coneixement i consciència sobre els efectes i conseqüències negatives d’un consum extrem i innecessari en la majoria de les ocasions. Afavoreix canvis en els comportaments personals i fomenta hàbits de consum sostenible.

Skip to content