Tornar dalt

La FOCC es reforça amb un gerent per a intensificar la lluita contra el canvi climàtic

La FOCC es reforça amb un gerent per a intensificar la lluita contra el canvi climàtic

Carlos Sánchez, un enginyer amb experiència en eficiència energètica i energies renovables, dirigirà la Fundació Observatori Valencià del Canvi Climàtic, un organisme municipal.

El patronat de la Fundació Observatori Valencià del Canvi Climàtic (FOCC), un organisme depenent de l’Ajuntament de València, ha nomenat aquest dijous al nou gerent de l’entitat, Carlos Sánchez. Enginyer tècnic, Sánchez té més de 20 anys d’experiència en la gestió d’instal·lacions tècniques, energia i medi ambient.

Empleat de l’ajuntament, el nou gerent arriba a la FOCC procedent des de la Fundació Esportiva Municipal, on ha exercit diferents funciones – enginyer tècnic, cap de negociat i cap de secció d’instal·lacions- amb competències sobre el manteniment i la gestió de projectes amb especial atenció a la gestió de l’energia, l’eficiència energètica i les polítiques mediambientals.

Així, en l’àrea d’eficiència energètica i medi ambient ha implementat accions que han permès reduir la petjada de carboni derivada de la gestió esportiva municipal, introduint energies renovables d’origen solar i geotèrmic i desenvolupant projectes de poliesportius municipals amb emissió de carboni quasi nul. Sánchez també ha format part del grup de treball sobre eficiència energètica de l’Ajuntament de València.

Sánchez signarà un contracte d’alta adreça que pot ser rescindit en qualsevol moment sense perjudici econòmic per a l’administració. El seu nomenament es produeix a proposta del regidor d’Energies Renovables i Canvi Climàtic, Berto Jaramillo. El també vicepresident de la FOCC assegura que “l’adaptació i mitigació del canvi climàtic és una de les prioritats de l’Ajuntament de València. El nomenament d’un gerent reforçarà el treball de la FOCC, centrat en mesures transversals i ambicioses que contribuïsquen a construir una ciutat més justa, sostenible, i que use menys energies contaminants”.

La FOCC gestiona el Observatori del Canvi Climàtic, un centre d’educació ambiental situat en el Cabanyal, obrirà en breu l’Oficina de l’Energia –un punt d’informació i assessorament a la ciutadania- i desenvolupa altres projectes relacionats amb l’adaptació i la mitigació del canvi climàtic.

Skip to content