Tornar dalt

La fundació municipal València Clima i Energia augmenta el seu finançament extern en un 20%

• Tanca l’any prestant servici a més de 23.000 persones i un nivell de satisfacció de 9’5 sobre 10

El Patronat de la Fundació València Clima i Energia ha aprovat esta setmana per unanimitat, amb els vots del PP, VOX, Compromís i el PSPV, els comptes anuals de l’entitat dependent de l’Ajuntament corresponents a 2023.

En total la fundació pública va comptar l’any passat amb un pressupost d’una mica més de 2’1 milions d’euros, dels quals quasi el 40% provenien de finançament extramunicipal. En 2023 la Fundació va aconseguir més de 880.000 euros de fons europeus i d’altres entitats.

Per a Carlos Mundina, regidor de Millora Climàtica i Eficiència Energètica, “la Fundació València Clima i Energia ens permet la captació de fons europeus vinculats a la protecció del medi ambient i la transició energètica que d’una altra forma no arribarien a València”

La Fundació València Clima i Energia és una entitat pública municipal que es dedica a la informació i la formació mediambiental i a impulsar la transició energètica per a fer de València una urbs resilient i capaç d’afrontar els reptes del calfament global. Gestiona, a més de la inversió de diversos projectes europeus, els equipaments del Observatori del Canvi Climàtic i l’Oficina de l’Energia.

La fundació dona suport logístic a l’Acord Climàtic de València, que va ser aprovat per la Comissió Europea amb l’Etiqueta de la Missió i a la inclusió de la ciutat en la missió europea d’Adaptació. Participa en 10 projectes i 7 programes europeus finançats per la Comissió Europea, majoritàriament destinats a combatre els efectes del calfament global i la pobresa energètica i impulsar l’ús de les energies renovables i la rehabilitació energètica.

A més, la fundació presta servici a la ciutadania a través del Observatori del Canvi Climàtic i l’Observatori en Ruta, finançat per la Diputació de València, que van atendre en 2023 a més de 22.000 persones i l’Oficina de l’Energia, que va atendre més de 12.500 persones.

Skip to content