Tornar dalt

La importància de l’alimentació en la mitigació del canvi climàtic arriba a 2.000 persones amb València Canvia Pel Clima! 2021

La importància de l’alimentació en la mitigació del canvi climàtic arriba a 2.000 persones amb València Canvia Pel Clima! 2021

València Canvia Pel Clima! 2021 s’ha traslladat durant els mesos de maig i juny als mercats de la ciutat de València per conscienciar sobre la repercussió directa de l’alimentació en la conservació del clima. Del 31 de maig al 8 de juny, l’Observatori del Canvi Climàtic de la Fundació València Clima i Energia, el Gabinet de Didàctica del Jardí Botànic de la Universitat de València, el projecte europeu Grow Green i Mercavalència s’han encarregat de repartir informació i oferir atenció personalitzada als clients i clientes dels mercats d’Algirós, Jerusalem, Central, Russafa, Rojas Clemente, Benicalap i Castella.

Així mateix, el dia 5, amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, s’ha celebrat una mostra festiva en les places dels mercats de Rojas Clemente, el Cabanyal i Russafa. En ella van participar la Fundació València Clima i Energia (representada per l’Oficina de l’Energia i l’Observatori del Canvi Climàtic), el Gabinet de Didàctica del Jardí Botànic, Las Naves, la Comunitat de Pescadors del Palmar, Justícia Alimentària, Cabanyal-Horta, WWF, SEAE A Pas Lent, Baobab, Aeioluz, Del Camp a la Taula (Albal Circular), Greenpeace, el Centre d’Educació Ambiental, BioAgradables, Llavors d’Ací, València Saludable, l’Associació Veïnal Rovella Font Sant Lluís i Mercavalència. 

Amb tot, s’ha informat prop de 2.000 persones sobre la importància d’una bona alimentació i una compra saludable en la lluita contra el canvi climàtic. Totes elles han pogut aprendre, per exemple, sobre diferents productes, les seues temporades i procedències, la qual cosa les ha permés reflexionar sobre la cistella de la compra habitual. Amb el lema ‘Menja bé i salva el clima’, en esta quarta edició de València Canvia Pel Clima! diferents entitats i associacions de la ciutat de València s’han unit per “posar en comú activitats i iniciatives per fer front al canvi climàtic i mitigar els seus efectes”, centrant-se en la cistella de la compra i acostant les persones compradores als mercats de València, ha ressaltat el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energètica, Alejandro Ramon. 

La iniciativa València Canvia Pel Clima! 2021 està promoguda per la Delegació d’Emergència Climàtica i Transició Energètica de l’Ajuntament de València i compta amb la col·laboració de la Fundació València Clima i Energia.

 

 

Skip to content