Tornar dalt

La instal·lació de plaques fotovoltaiques en els cementeris de València començarà en maig

La instal·lació de plaques fotovoltaiques en els cementeris de València començarà en maig

El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energètica, Alejandro Ramon, ha anunciat hui que al llarg del mes de maig començarà la instal·lació de les plaques fotovoltaiques sobre els nínxols dels cementeris de València. El projecte Requiem in Power contempla la instal·lació de més de 6.600 plaques que evitaran l’emissió anual de mil tones de CO. Alejandro Ramon ha assenyalat que es tracta d’un projecte “molt singular” que generarà “la planta fotovoltaica urbana més gran d’Espanya”.
El projecte es durà a terme en els cinc cementeris: General, Cabanyal, Campanar, Benimàmet i Grau. En total s’instal·laran 6.658 panells solars que ocuparan una superfície total de 14.339 metres quadrats. Està previst que es generen 3.838.530 kWh/any per què s’evitarà l’emissió anual de 1.019 tones de CO₂. El pressupost del projecte ascendix a 3.277.251 euros.

El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energètica, Alejandro Ramon, ha destacat que es tracta d’un projecte “molt innovador” que ha generat interès “fins i tot en mitjans de comunicació estrangers”. I ha remarcat que “hem trobat un espai dins de la ciutat per a produir molta energia renovable; per a accelerar la nostra transició energètica”. En el Cementeri General, l’espai de major envergadura, utilitzant només la secció 19, s’instal·laran 4.411 panells fotovoltaics.

Ramón ha assenyalat que un dels avantatges d’este sistema és que “com l’energia es generarà i es consumirà a la ciutat, hi ha menys pèrdues en el seu transport i, per tant, serà una instal·lació més eficient”. El regidor d’Emergència Climàtica ha destacat també que la instal·lació d’estes plaques solars en els diferents cementeris de la ciutat generarà 99 llocs de treball durant l’execució del projecte i 15 més per a les tasques de manteniment de les instal·lacions una vegada es posen en marxa.

En opinió d’Alejandro Ramon, este és un model que han de fomentar les ciutats perquè “les ciutats són les grans consumidores d’energia i, per tant, han de tindre també la responsabilitat de ser grans productores d’energia”. Ramon ha assenyalat que este projecte “és una gran aposta de la seua Regidoria” i ha recordat altres actuacions per a impulsar l’energia fotovoltaica com la modificació de l’ordenança i les bonificacions en l’IBI i en el ICIO.

El regidor d’Emergència Climàtica ha recordat també la posada en servici de les oficines de l’energia perquè, a més del canvi climàtic, el preu de l’energia s’ha convertit en una problemàtica “que ha afectat les famílies i que ha posat en risc molts xicotets negocis”. “Amb les plaques solars-ha assenyalat Alejandro Ramon- es pot fer front a estes dos problemàtiques”.

Quant al destí de l’energia que es genere amb les plaques instal·lades en els cementeris, el regidor ha assenyalat que hi ha tres opcions. Una part es destinarà a l’autoconsum de qualsevol instal·lació pública en un radi de dos quilòmetres; una altra part es pot abocar a la xarxa i finalment s’està buscant la fórmula perquè la ciutadania es puga beneficiar d’eixa energia a través d’alguna figura similar a les comunitats energètiques.

Skip to content