Tornar dalt

L’Oficina de l’Energia de València fa parada als pobles i els mercats municipals

L’Oficina de l’Energia de València fa parada als pobles i els mercats municipals

L’Oficina de l’Energia Municipal de València descentralitza els seus serveis gràcies a una oficina mòbil que recorre la ciutat amb pràcticament les mateixes prestacions que tenen les seues tres oficines fixes repartides per la ciutat.

Des de febrer la regidoria d’Emergència Climàtica i Transició Energètica, a través de la Fundació municipal València Clima i Energia, ha posat en marxa la seua Oficina Itinerant, que se suma a les que ja presten servei de manera permanent en el barri d’Ayora (en el carrer José María Haro), en el Mercat de Torrefiel i al Parc de l’Oest (en el xalet que comparteix amb la Federació d’Associacions Veïnals).

En l’oficina itinerant, com en les 3 oficines fixes de la ciutat, s’informa sobre les ajudes disponibles per a la instal·lació d’energia renovable, la rehabilitació d’habitatges o la creació de comunitats energètiques. També s’assessora sobre els tràmits a seguir per a accedir al Bo Social de l’electricitat o s’informa de les ajudes socials per a les llars que tenen dificultats per a pagar les seues factures de llum o gas. Els monitors i educadors de l’Oficina de l’Energia també atenen els dubtes que el veïnat pot tindre per a interpretar les seues factures o proporcionen consells per a optimitzar el consum, reduir la facturació o ajustar la potència contractada.

Per a Alejandro Ramon, regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energètica, “l’objectiu és acostar els serveis municipals a la ciutadania. Hi ha gent que no sap què és una Oficina de l’Energia i que els serveis que presta són gratuïts. O no té manera de desplaçar-se, potser per falta de temps. Per això acostem l’Oficina allà on està la gent. Al seu poble, al seu barri, als mercats…”

Les juntes de districte, les associacions veïnals, esportives o culturals (des d’una comissió fallera a una ONG) poden sol·licitar que l’Oficina Itinerant s’acoste al seu poble o el seu barri de manera gratuïta, de dilluns a divendres, entre les 9 del matí i les 9 de la vesprada, a través d’un formulari en la pàgina web de la Fundació València Clima i Energia.

“Tenim un compromís especial amb la descentralització dels serveis –afig Alejandro Ramon-, per això l’Oficina Itinerant té entre les seues prioritats recórrer de manera periòdica els pobles de la perifèria, que tenen més dificultat per a accedir a les oficines permanents. Comencem amb Borbotó, Carpesa i Forn d’Alcedo, però anirem al Perellonet, a Benimámet, al Palmar i a tots els pobles que ho sol·liciten.”

L’Oficina també té previst fer parada en els mercats municipals per a difondre els serveis de l’Oficina i atendre les consultes de la ciutadania. A més, en tindre programades les visites regularment, s’atenen consultes privades amb cita prèvia.

Tant per a sol·licitar la visita de l’Oficina Itinerant per part d’algun col·lectiu o organisme radicat en el municipi de València com per a demanar cita prèvia de consultes personals es pot trucar al telèfon 96 106 15 82

Per a la prestació del servei, l’Oficia de l’Energia Itinerant disposa d’un vehicle propi, 100% elèctric, que transportarà el material i als tècnics, així com una carpa customizada amb taules i cadires per a oferir còmodament l’atenció al públic que s’acoste.

Skip to content