Tornar dalt

L’Ajuntament de València celebra el Dia Mundial de l’Educació Ambiental a l’Observatori del Canvi Climàtic

L’Ajuntament de València celebra el Dia Mundial de l’Educació Ambiental a l’Observatori del Canvi Climàtic

L’Observatori Municipal del Canvi Climàtic de la Fundació València Clima i Energia ofereix entrada lliure a l’exposició permanent i redobla l’oferta d’activitats gratuïtes per a públic familiar els dissabtes.

Este dijous, amb motiu del Dia Mundial de l’Educació Ambiental, la Fundació València Clima i Energia i l’Observatori del Canvi Climàtic de l’Ajuntament de València han programat visites a la seua exposició permanent en  el barri del Cabanyal i activitats per a tots els públics de matí i vesprada.

De matí un grup d’estudiants d’ESO de Som Escola visitaran l’Observatori per a fer l’activitat “Les teues decisions compten” on s’ensenyen la repercussió i les conseqüències que tenen sobre el planeta i els seus ecosistemes decisions i accions quotidianes que fem habitualment sense parar a pensar en alternatives més sostenibles.

De vesprada serà el torn de visita per a l’alumnat de la Universitat Popular de Marxalenes – La Parreta que rebran per part de les educadores del centre el taller “El canvi climàtic en directe”, una activitat per a adults que permet conéixer la problemàtica del canvi climàtic, les causes i les conseqüències amb demostracions visuals i experiments de processos com l’efecte hivernacle, el desgel, la sequera i la formació d’aiguamolls.

Per a Alejandro Ramon, regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energètica de l’Ajuntament de València, “qualsevol data és bona per generar consciència i reflexionar sobre les conseqüències del canvi climàtic. L’educació ambiental és una  ferramenta clau per sensibilitzar la població, per estar més formats i més informats sobre el que fem, per fer-nos més responsables i també més exigents a l’hora de demanar responsabilitats a les institucions. Des de l’Ajuntament de València ens sumem a la celebració del dia Mundial de l’Educació Ambiental perquè tenim un compromís amb l’educació i la sostenibilitat. Este dia es una bona excusa per parlar d’educació i medi ambient i per posar en l’agenda la seua importància i la gran labor que fan els educadors i les educadores mediambientals, encara que sabem que l’educació ambiental és un treball de tots els dies”

Amb este objectiu, a més de mantindre les seues portes obertes en l’horari habitual de forma gratuïta i l’oferta d’activitats per a grups amb reserva, l’Observatori del Canvi Climàtic multiplica l’activitat per a públic familiar els dissabtes de matí.

“La primera edició dels Dissabtes DiverActius ha sigut un èxit. Començàrem a finals de l’any passat i vam haver d’ampliar l’oferta durant les vacances de Nadal per la gran demanda. Totes les sessions han tingut aforament complet i s’ha hagut de treballar amb llistes d’espera. És una demostració que la gent té interès per este tema i volem donar resposta a esta demanda”

Les activitats són totalment gratuïtes, però cal inscripció per l’aforament limitat. El calendari comença este mateix dissabte dia 28 de gener i s’allargarà, de moment, fins al dissabte 22 d’abril que se celebra el Dia Mundial de la Terra. Normalment les activitats comencen a les 11 del matí i van des de tallers sobre estalvi energètic, manualitats, jocs de ludoteca o conta-contes.

INFO: Dissabtes DiverActius

DATA: Consulta programa en bit.ly/3gV0yZ9
HORARI: 11h.
PREU: gratuït

Skip to content