Tornar dalt

L’Ajuntament oferix un servici gratuït en línia per a estalviar en les factures del gas i de la llum

L’Ajuntament oferix un servici gratuït en línia per a estalviar en les factures del gas i de la llum

L’Oficina de l’Energia municipal disposa d’una eina digital que ajuda a estalviar energia i optimitzar el consum i la facturació

L’Ajuntament de València, a través de la Fundació València Clima i Energia, disposa d’un servici digital oferit per l’Oficina de l’Energia municipal, totalment gratuït, que permet estalviar en les factures del gas i de la llum a qualsevol veí de la ciutat. Esta assessoria gratuïta es realitza a través d’un formulari, al qual cal adjuntar una còpia de la factura de manera telemàtica.

D’esta manera, l’Oficina de l’Energia municipal efectua un estudi detallat dels consums i envia un informe personalitzat amb recomanacions per a reduir la despesa. A més, oferix la possibilitat de tindre una cita presencial en les seues oficines, per a explicar qualsevol dubte sobre consums energètics i estudiar cada cas de manera individual.

Segons Carlos Mundina, regidor delegat de Millora Climàtica, Acústica i Eficiència Energètica “este servici públic ajuda a les famílies a optimitzar el seu consum energètic, gràcies a l’estalvi en la factura mensual i, de manera indirecta, millora l’afectació que el seu consum té sobre el medi ambient”.

El servici està disponible per a tota la ciutadania, tant per a particulars com per a comerços i pimes amb potències contractades inferiors als 15 kW. El document, que es rep per correu electrònic, recull recomanacions per a optimitzar la factura com a quina potència contractar o les hores del dia en què resulta més barat consumir l’energia.

L’informe compta amb la revisió dels tècnics de l’Oficina de l’Energia, i per a això és necessari emplenar un qüestionari en la web amb les dades de la factura, el DNI del titular, el correu electrònic i l’autorització a l’Ajuntament de València per a consultar els seus consums elèctrics.

A més d’esta assessoria gratuïta, l’Oficina de l’Energia oferix altres servicis com a informació i assessorament sobre instal·lacions per a particulars d’energia solar, la creació de comunitats energètiques i el foment de l’ús responsable de l’energia.

Un servici gratuït municipal

L’Oficina de l’Energia de València és un espai d’informació i formació dirigit a la ciutadania, on es proporciona assessorament personalitzat, tallers i activitats relacionats amb l’energia. En l’actualitat, hi ha quatre oficines: en el barri d’Aiora, Parc de l’Oest, mercat de Torrefiel i una última, de caràcter itinerant, que es mou pels barris i pobles de València, per a poder donar servici a la resta de la ciutat.

Les quatre línies en què treballa l’Oficina de l’Energia són: l’eficiència energètica, la implantació d’energies renovables, el suport i assessorament a famílies vulnerables i per un canvi de cultura energètica. A més, para atenció de manera presencial en les seues instal·lacions, telefònicament i a través de la web i les xarxes socials de la Fundació València Clima i Energia.

NOTA: Disposem de material gràfic.