Tornar dalt

Posem en marxa el Nadal DiverActiu 2022 de l’Observatori del Canvi Climàtic

Posem en marxa el Nadal DiverActiu 2022 de l’Observatori del Canvi Climàtic

L’Observatori Municipal del Canvi Climàtic de la Fundació València Clima i Energia ofereix tallers, conta contes i servei de ludoteca gratuït per a famílies durant les vacances escolars de cap d’any.

A partir del divendres 23 de desembre, i durant les vacances escolars, l’Observatori del Canvi Climàtic mantindrà les portes obertes i oferirà activitats gratuïtes per a públic familiar dins del programa Nadal DiverActiu.
Per a Alejandro Ramon, regidor d’Emergència Climàtic i Transició Energètica, “durant les vacances la demanda d’activitats per a xiquets i xiquetes s’incrementa i des de l’Ajuntament volem oferir a les famílies la possibilitat de participar en activats lúdiques i també educatives on els més menuts puguen divertir-se i jugar amb valors”
Entre les activitats programades hi ha un taller per fabricar adorns nadalencs amb material reciclat, sessions de conta contes i un servei de ludoteca climàtica amb jocs de taula centrats en el medi ambient, l’ecologia i la biodiversitat.
“Es tracta d’una banda de continuar la tasca de conscienciació que s’està fent des de l’Observatori del Canvi Climàtic durant tot l’any amb els centres escolars i d’altra oferir un espai segur i gratuït on les famílies poden passar-ho bé amb l’assistència d’educadors mediambientals” ha afegit Alejandro Ramon.
La iniciativa contempla inicialment quatre jornades entre el 23 y el 28 de desembre, però en funció de l’acollida de les primeres inscripcions es planteja ampliar l’oferta.
Continuació dels Dissabtes DiverActius
El programa Nadal DiverActiu es posa en marxa després de l’èxit de la iniciativa dels Dissabtes DiverActius de l’Observatori del Canvi Climàtic que ha tancat tots els tallers oferits en 2022 amb el cartell de complet.
Les activitats, tant del Nadal DiverActiu com dels Dissabtes DiverActius de l’Ajuntament de València, tenen lloc en el centre que la Fundació València Clima i Energia té al barri del Cabanyal de València, en el carrer Doctor Lluch 60. Totes les activitats són gratuïtes, però tenen un aforament limitat i és necessari fer inscripció en línia en creat per a apuntar-se. Els horaris, calendari i els continguts de cada activitat se poden consultar en el mateix enllaç.
Conta contes, manualitats, construcció de vehicles solars i Ludoteca Climàtica
En els tallers de manualitats els més menuts poden aprendre a crear adorns nadalencs amb anous, arbres de nadal amb fulles seques o figures amb rotllos de paper higiènic amb l’acompanyament d’educadors que proporcionen el material necessari.
Els conta contes estan programats de vesprada. “La música de la selva” els contarà una història sobre desforestació i les conseqüències de la pèrdua de la biodiversitat i “El riu d’Elena” els contarà la història d’una xiqueta que pinta i es planteja la importància de l’aigua com a recurs natural.
El servei de Ludoteca Climàtica posarà a disposició de les famílies diferents jocs de taula que podran triar, com el “Salva i reclama”, “L’estació del reciclatge”, el “Rescat de l’ós polar” o “El reciclatge”, tots jocs educatius i interactius per a poder divertir-se i jugar aprenent de forma autònoma. També es podrà jugar amb diversos kits educatius que permeten construir diferents models de vehicles propulsats amb energia solar.

INFO: Nadal DiverActiu
● OBSERVATORI DEL CANVI CLIMÀTIC
● Carrer Doctor Lluch, 60
● 46011, VALÈNCIA
● Telèfon: 961 06 15 91
● Email: observatori@climaienergia.com
● www.climaienergia.com
Consultar calendari i horaris
Entrada gratuïta amb prèvia inscripció:
https://forms.gle/ZzfMjtuxgNUjN5ZCA

Skip to content