Tornar dalt

València celebra el Dia Internacional del Canvi Climàtic amb una Escape Room i visites guiades a l’exposició de l’Observatori Municipal

València celebra el Dia Internacional del Canvi Climàtic amb una Escape Room i visites guiades a l’exposició de l’Observatori Municipal

L’Observatori del Canvi Climàtic de l’Ajuntament de València inicia tallers per als alumnes de la Universitat Popular i proposa activitats per a tots els públics com una Escape Room on els participants coneixeran què és el canvi climàtic, les seues causes, les seues conseqüències i les possibles solucions.

Aquest dilluns 24 d’octubre es commemora a tot el món el Dia Internacional contra el Canvi Climàtic, una celebració instaurada per Nacions Unides per a conscienciar de la necessitat d’actuar davant els grans danys que s’estan generant a conseqüència del canvi climàtic en tot el planeta.

A València, l’Ajuntament disposa des de juny de 2012 de l’Observatori del Canvi *limàtic, un centre educatiu i divulgatiu per a conscienciar i sensibilitzar a la ciutadania sobre la problemàtica del calfament global.

Per a Alejandro Ramon, regidor d’Emergència Climàtica, “el canvi climàtic no és una cosa que afecte només els pols del planeta o a les selves tropicals… o que calga combatre des de despatxos a Nova York o en reunions a París. El canvi climàtic ens afecta a València, on ja patim onades de calor i fenòmens meteorològics extrems. Tots podem i hem de posar de la nostra part per a mitigar els seus efectes, i per a adaptar-nos a ells. En la nostra vida quotidiana totes les nostres accions compten, i l’Observatori del  Canvi Climàtic de València és una eina que posem a la disposició de la ciutadania des de l’Ajuntament per a acompanyar-los en aquesta presa de consciència”

Falles i Universitats Populars

Coincidint amb aquesta data, l’Observatori del Canvi Climàtic de l’Ajuntament de València comença les seues activitats concertades amb la Universitat Popular amb la visita de la Universitat Popular de Morvedre, del barri de Saïdia, i el seu taller “El canvi climàtic en viu”. Al llarg del curs escolar les nou universitats populars participaran de diferents activitats de l’Observatori municipal, sumant-se així al calendari d’activitats que ja es realitzen en altres centres educatius de la ciutat.

Així mateix, l’Observatori del Canvi Climàtic inicia la col·laboració amb les agrupacions falleres que desitgen rebre xarrades o albergar algunes de les activitats que ofereix aquest servei municipal que gestiona la Fundació València Clima i Energia. La primera serà la Falla *Borrull-Socors, que el dissabte 29 d’octubre albergarà en el seu casal del barri del Botànic el taller “Les teues Decisions Compten” per a aprendre a reduir la petjada de CO2

Escape Room

L’Observatori del Canvi Climàtic ofereix de dilluns a dissabte visites d’accés lliure i gratuït, així com visites guiades concertades a la seua exposició permanent situada al carrer Doctor Lluch, número 60, en el barri del Cabanyal.

Per a grups, l’Observatori proposa diferents activitats i jocs interactius per a conscienciar a la ciutadania sobre l’emergència climàtica, el reciclatge, l’alimentació i l’ús racional dels recursos energètics o de l’aigua. Així, entre les diferents activitats que duen a terme tècnics i educadors mediambientals s’ofereix participar en un joc de rol o en un escape room interactiu per a aprendre i divertir-se, al mateix temps que es pren consciència de l’efecte que tenen sobre el planeta i sobre el nostre propi entorn les nostres accions quotidianes.

Per a concertar una visita o informar-se sobre les diferents activitats que s’ofereixen al llarg de l’any poden posar-se en contacte mitjançant el telèfon 667 611 543, en www.climaienergia.com o correu a observatori@climaienergia.com

Skip to content