Tornar dalt

València s’uneix en Las Naves per a crear una aliança per una ciutat sostenible

València s’uneix en Las Naves per a crear una aliança per una ciutat sostenible

La societat civil organitzada de València ha participat durant el dia de hui en una jornada de participació i aliança en Las Naves. L’objectiu de l’esdeveniment, primera trobada de la iniciativa València Canvia Pel Clima 2020, ha sigut proposar conjuntament una sèrie de mesures i reptes per a construir el full de ruta d’una València sostenible, saludable i encaminada cap a la transició energètica.

La jornada s’ha iniciat amb un diàleg inspirador entre l’alcalde de València, Joan Ribó, i l’agricultura i activista Mireia Vidal, que ha sigut moderat per la periodista Maria Josep Picó. En ell, s’han posat en relleu, entre altres, l’agricultura, l’alimentació, la reducció de l’ús de plàstics i la mobilitat sostenible en la lluita contra el canvi climàtic. Tampoc ha faltat una breu intervenció d’Alejandro Ramon, regidor delegat d’Emergència Climàtica i Transició Energètica.

A continuació, ha sigut el torn de la participació activa de la societat civil organitzada dins dels tres tallers organitzats. En ells, s’ha parlat de transició energètica, naturalització i com aconseguir una ciutat saludable. La jornada ha finalitzat amb un taller de construcció de refugis de fauna en el qual s’ha posat en valor la importància de la conservació de la biodiversitat. Alguns dels refugis seran instal·lats en el recinte de Las Naves.

Després d’una primera valoració, les principals conclusions obtingudes han sigut: quant al taller de València Saludable, s’ha proposat crear un espai de treball conjunt per a coordinar les polítiques de mobilitat metropolitana que impulse un pla de millora contínua sobre la qualitat de l’aire a través, principalment, de la regulació de l’estacionament per a reduir les emissions; el grup de treball de Transició Energètica ha conclòs mapificar els actors de la ciutadania organitzada i la seua motivació i implicació quant a la producció local d’energies renovables i al dret a l’energia; el grup de Naturalització ha posat sobre la taula una sèrie de mesures i objectius per a potenciar València com una ciutat verda i natural.

La clausura ha comptat amb la participació de Carlos Galiana, regidor delegat d’Innovació i Gestió del Coneixement, i d’Alejandro Ramon, responsable de l’àrea d’Emergència Climàtica i Transició Energètica.

En pròxims dies es donarà a conéixer la valoració total de la jornada amb les conclusions i recomanacions extretes dels tallers, les quals seran incorporades en el disseny participatiu i en els fulls de ruta cap a la transició energètica i per a crear una estratègia de solucions basades en la naturalesa enfront del canvi climàtic.

L’esdeveniment ha sigut organitzat pel Servei d’Emergència Climàtica i Transició Energètica de l’Ajuntament de València, la Fundació València Clima i Energia i la Fundació Las Naves. Ressaltar que el pròxim València Canvia Pel Clima! tindrà lloc en el jardí del riu Túria el 14 de juny, una nova jornada participativa i oberta a la societat que busca compartir iniciatives i propostes ciutadanes per a fer front al canvi climàtic i per la transició cap a una ciutat sostenible.

Skip to content