Tornar dalt

VALÈNCIA S’UNIX PER A CREAR UNA CIUTAT SOSTENIBLE

VALÈNCIA S’UNIX PER A CREAR UNA CIUTAT SOSTENIBLE

Dimecres Las Naves acollirà un diàleg de l’alcalde i l’agricultora Mireia Vidal i es tractaran propostes cap a un nou model de ciutat.

El Servici d’Emergència Climàtica i Transició Energètica de l’Ajuntament de València, la Fundació València Clima i Energia i la Fundació de Las Naves s’han proposat treballar de manera coordinada amb la societat civil organitzada de València per a buscar una ciutat sostenible, saludable i que avança cap a un nou model que aposta per la transició energètica. Per a això, dimecres que ve, 4 de març, Las Naves serà la seu d’una jornada d’unió a la recerca d’una aliança per una ciutat sostenible.

D’esta forma, durant tot el dia es duran a terme diverses activitats de conscienciació i diàleg per a posar sobre la taula diversos punts de l’Agenda 2030 i els Objectius del Mil·lenni. La jornada començarà amb un diàleg-debat entre l’alcalde de València, Joan Ribó, i la jove agricultora, activista i presidenta de la COAG, Mireia Vidal. El focus de l’activitat, moderada per la periodista Maria Josep Picó, estarà en l’alimentació com un dels elements centrals del canvi climàtic.

Així mateix, es desenvoluparan tres tallers simultanis dirigits per experts en la matèria i que busquen la participació i posada en comú d’opinions de tots els participants. Es parlarà de la transició energètica per a marcar un full de ruta cap als compromisos en estalvi i eficiència energètica, autoconsum i eliminació de la pobresa energètica; de sostenibilitat mediambiental de la ciutat i la seua naturalització per a identificar i reunir propostes per a donar forma a una estratègia de València com a ciutat verda; i d’una ciutat saludable –actualment en marxa- lliure de contaminació.

El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energètica de l’Ajuntament de València, Alejandro Ramon, ha posat en valor que “València està posicionant-se al capdavant en la lluita contra el canvi climàtic i la mitigació i adaptació en diverses línies, com per exemple la creació de l’Oficina de l’Energia -on assessorem la ciutadania sobre com fer consums responsables, reduir la petjada de carboni i estalviar en la factura de la llum-, amb projectes d’adaptació -com el GrowGreen o el MatchUp-, amb una gran conscienciació en renovables que ens ha portat a col·locar i posar en marxa moltes instal·lacions fotovoltaiques en edificis municipals i amb arbres de vent que esperem que estiguen instal·lats a finals d’any, el que per primera vegada en la història suposaria que València produiria energia eòlica, una energia renovable més que complementarà a la fotovoltaica”.

Per part seua, el regidor d’Innovació, Carlos Galiana, ha destacat que “des de Las Naves treballem per a impulsar la transició energètica, la naturalització de la ciutat i que València siga una ciutat sostenible, saludable i compartida. Acollir esta jornada és un luxe i un plaer donar-li veu i importància al treball que realitza la societat civil a València”.

Les conclusions i recomanacions extretes dels tres tallers seran incorporades en el disseny participatiu i en els fulls de ruta cap a la transició energètica i per a crear una estratègia de solucions basades en la natura davant del canvi climàtic. Cal assenyalar que ja s’ha començat a treballar en este últim punt en coordinació amb altres ciutats europees amb els Projectes H2020 i GrowGreen.

Durant la jornada també es durà a terme una acció mediambiental in situ amb la construcció de refugis per a fauna.

Esta jornada en Las Naves és un primer pas cap a una nova edició de l’esdeveniment mediambiental Vàlencia Canvia pel Clima! El diumenge 14 de juny el Jardí del Túria serà de nou el punt de trobada de centenars de persones interessades en una ciutat sostenible, la transició energètica i la lluita contra el canvi climàtic. Diferents esdeveniments de divulgació, tallers i zona de gastronomia ecològica, així com moltes novetats, seran els protagonistes de València Canvia Pel Clima! 2020.

Skip to content