Tornar dalt

Xarrada: Nits Antàrtiques de cine i trivial

Xarrada: Nits Antàrtiques de cine i trivial

El pròxim 26 d’octubre tindrà lloc la xarrada “Nits Antàrtiques de Cine i Trivial” en Espai la Llimera (c/ Timoneda, 6) organitzat per Greenpeace que consistirà en la projecció d’un documental sobre l’Antàrtic i posteriorment es xarrarà i es jugarà a un Trivial amb preguntes sobre aquest tema.

Perquè aquesta activitat sobre l’Antàrtic ?

La decisió sobre si es crearà la major àrea protegida de la Terra: un Santuari de l’Oceà Antàrtic, es prendrà en la reunió anual de la Comissió de l’Oceà Antàrtic en Hobart, Tasmània, en la segona quinzena d’octubre enguany. Hi ha diverses possibilitats del que podria succeir en aquesta reunió: podríem obtenir el Santuari, podrien acceptar una proposta més feble, o podrien dir que no o demorar un any més.
L’Antàrtida és un món impressionant d’icebergs a la deriva, majestuoses balenes i adorables pingüins que crían als seus pollets en condicions extremes. Aquest vast santuari d’1,8 milions de quilòmetres quadrats seria cinc vegades més gran que Alemanya. Crearia un refugi segur perquè la fauna antàrtica es recupere de les pressions del canvi climàtic, la contaminació i la sobrepesca, que amenacen el futur d’aquesta fràgil regió.
Però açò no tracta solament de la vida salvatge: el que succeeix en l’Antàrtida ens afecta a tots.
Els santuaris marins ajuden a evitar els pitjors efectes del canvi climàtic, ja que els oceans saludables absorbeixen el carboni de l’aire i ho atrapen en el jaç marí, i alhora asseguren la seguretat alimentària de milers de milions de persones. Els científics estan d’acord en què necessitem santuaris en almenys el 30% dels nostres oceans per a l’any 2030. En aquest moment, tenim l’oportunitat de crear el més gran del planeta.

Skip to content