Tornar dalt

Taller: Com estalviar energia i diners en la teua casa?

Taller: Com estalviar energia i diners en la teua casa?

El 20 d’octubre es porta a terme el taller Com estalviar energia i diners en la teua casa? organitzat pel grup local Som Energia i el suport de la Fundació València Clima i Energia. L’esdeveniment estarà situat en el Finestral de la Zaidia (c/ Fra Pere Vives, 13-15).

El taller ho imparteix Andrés Montesino, membre del grup local i activista de Som Energia – Cooperativa de llum 100 % verd.

L’objectiu de l’esdeveniment és que les persones assistents puguen tocar amb les seues mans les andròmines que ens poden fer estalviar energia a casa, així com preguntar sobre cadascun d’ells fins a comprendre la seua utilitat i funcionament. També que les persones assistents puguen preguntar sobre cada cas pràctic que tractem amb la finalitat d’aplicar-ho en les seues cases.

Coses i materials que es veuran i tocaren:
– Conèixer els conceptes de potència i energia. Aprendre a esbrinar si açò o allò “consumeix” molt, i quant.
– Mesuradors d’energia per a visualitzar la que estem usant. Ja sabeu “Ulls que no veuen, cor que no sent”. Així que el primer pas per a controlar l’ús de l’energia és poder visualitzar-la.
– Bases d’endoll múltiples i simples amb interruptor/és. La típica eliminació del consums fantasma. També transformadors o carregadors de paret.
– Il·luminació en general: diferents tipus de lamparas (bombetes) de diferents tecnologies, fins a arribar al LED. Veurem diferents tipus de LEDs per a distingir com comprar segons les nostres necessitats.
– Detectors de presència i cèl·lules per a controlar la il·luminació.
– Abordarem un a un tots els electrodomèstics i donarem consells sobre com utilitzar-los amb la màxima eficiència, així com com triar a l’hora de comprar: Llavadora, Rentavaixella, Microones, escalfador elèctric, TV, ordinador, etc.
– Per a finalitzar el taller ensenyem el fàcil que és muntar un xicotet autoconsumo connectat a xarxa, amb el seu comptador que es para i intenta girar cap a arrere quan la placa FV rep el sol, encara que hi haja algunes bombetes potents connectades al circuit. Per desgràcia no podrem fer aquesta ultima experiència, per mancar el local de les condicions necessàries. Eixir al carrer al costat de les vies del tramvia podria ocasionar algun accident.

Skip to content