Tornar dalt

Taller: Lluitar contra la pobresa energètica: situació de l’abonament social

Taller: Lluitar contra la pobresa energètica: situació de l’abonament social

El taller Lluita contra la pobresa energètica va tenir lloc ahir 17 d’octubre en el Centre Municipal de Serveis Socials de Patraix (c/ salabert, 13) en el qual va intervenir, d’una banda, Salva Moncayo de AEIOLUZ que va parlar de les modificacions en la lei per a l’accés al Bo social. D’altra banda, Alma Solar de la Cooperativa Elèctrica d’Alginet (CEA) va explicar les mesures que des de la Cooperativa s’apliquen en el Municipi contra la pobresa energètica, aquestes consisteixen a reduir la potència contractada, ajornar pagaments i rebuts i limitar el consum, totes amb la finalitat d’evitar el tall de subministrament.

Les dues entitats formen part del grup de treball contra la pobresa energètica “Connecta Energia” organitzadora de l’esdeveniment.

Els membres de la xarxa “Connecta Energia” han identificat la lluita contra la pobresa energètica com un dels eixos de treball prioritaris per a aconseguir l’objectiu d’una transició energètica cap a un nou model energètic de baix consum d’energies renovables, democràtic i just en la ciutat de València. El grup de treball format per a treballar aquest repte proposa organitzar un Taller sobre la situació actual del bo social, atès que el pròxim 8 d’octubre aquelles persones que no han tramitat la renovació del bo social ho perdran de forma momentània, encara que posteriorment podran sol·licitar-ho de nou. Açò significa que quasi dos milions de llars perdran a l’octubre el bo social si no s’acullen al nou model.

Aquest taller té com a objectiu donar a conèixer la situació actual i compartir experiències entre actors locals en relació amb la lluita contra la pobresa energètica.

Skip to content