Tornar dalt

El 23 de juny València canvia pel Clima! al Jardí del Túria

El 23 de juny València canvia pel Clima! al Jardí del Túria

– Tallers, aparadors de venda, mostradors informatius i animació familiar de 10h a 15h entre el Pont de les Flors i el Pont de l’Exposició

Programa VCC!2019

Fullet VCC!2019 // Folleto VCC!2019

Arriba una nova edició de València Canvia pel Clima! La cita serà aquest diumenge 23 de juny al Jardí del Túria, entre el Pont de les Flors i el Pont de l’Exposició, de forma ininterrompuda de 10h a 15h. Sota el lema “La nostra llum. La nostra energia”, s’aposta per aconseguir un nou model de ciutat, més humana i actual, adaptada enfront de l’escenari de canvi climàtic. Diverses entitats, moviments socials, ONG’s, administracions públiques, Instituts Universitaris i d’Investigació, així com empreses del sector privat es donaran cita i treballaran unides per a mostrar a la ciutadania que una nova forma d’energia i de consum és possible.

Així les coses, la festa del clima i l’energia sostenible comptarà amb demostracions, micro-conferencies, tallers, diàlegs, activitats familiars i infantils i degustacions gastronòmiques entre moltes altres propostes.

Quant als tallers específics, aquests tindran una durada de 20 minuts i seran realitzats per Grammer Solar/Twin Solar – empresa fabricant de sistemes de ventilació solar per a la producció d’aire a temperatura i aconseguir qualitat d’aire a l’interior dels edificis i estalvi energètic que oferirà el taller “Ventilació solar sense perdre energia” a les 11.30h-; WWF – la delegació valenciana de la internacional WWF oferirà el seu taller sobre trucs per a reduir el consum de plàstic a les 10.30h i a les 14.30h- ; Implica-T – companyia especialitzada en autoconsum solar fotovoltaic parlarà a les 11h sobre què cal tindre en compte a l’hora de comprar una instal·lació d’autoconsum solar, així com les diferents tecnologies i qualitats que existeixen en el mercat-; OnRenewables – a les 14h aquesta firma de disseny, subministrament i construcció de projectes solars fotovoltaics mostrarà com instal·lar un sistema d’aquestes característiques-; Mesura – a les 12.30h, aquesta entitat especialitzada en transició energètica per a refrigerar espais de manera sostenible oferirà el taller ‘tornar a la botija’-; Socyr – el taller d’aquesta empresa d’aïllaments ecològics i coordinadora del projecte Recycledcork (recollida de taps de suro per a aïllament) serà a les 12h i tractarà sobre els beneficis de l’aïllament ecològic en la construcció-; Aeioluz – cooperativa d’economia social que oferirà a les 13h un taller per a tota la família-; Càdec Taller de Gestió Ambiental – a les 13.30h aquesta consultoria ambiental especialitzada en temes relacionats amb la gestió i conservació de fauna oferirà un taller per a totes les edats sobre la importància de les rates penades com a aliats contra les plagues-. WWF, Associació Ambiens i CM Plastik també oferiran al llarg del matí diferents tallers participatius en les seues carpes pròpies.

D’altra banda, trobem micro-conferencies de cinc minuts de durada cadascuna. En el primer torn, de 11.11h a 11.40h es podrà escoltar a Som Energia amb “treballant per a l’estalvi energètic”; Arpillera parlarà sobre el reciclatge en “quan la tapisseria és converteix en l’art de reciclar”; la Plataforma Tanquem Cofrents recordarà els deu anys de l’entitat; Aigua Ecosocial ensenyarà a fer un ús eficient de l’aigua domèstica i Aeioluz presentarà els projectes de l’entitat i la necessitat d’un nou model energètic.

En el següent torn, de 12.40h a 13.10h, intervindran la Fundació Las Naves qui posarà en valor el projecte Las Naves Brillen; Green Urban Data que oferirà dues xarrades: “vius en una illa de calor?” i “quin és el millor camí per a arribar a la teua destinació?”; Càdec Taller de Gestió Ambiental que posarà en valor la importància de la biodiversitat urbana; Ricardo Almenar qui parlarà sobre el passat i el futur del canvi climàtic i Ecooo que remarcarà la importància de l’autoconsum amb “ets eficient? Coneix el teu consum”.

Finalment, en el tercer i últim torn, de 13.45h a 14.15h, els assistents podran assistir a les xarrades de Pablo Quintana qui ressaltarà les oportunitats que ofereix la construcció en palla; Socyr presentant el projecte RecycleCork de reciclatge de taps de suro per a usar-los com a aïllant; A paso lento qui a través de l’experiència parlarà sobre el paper de l’alimentació en el canvi climàtic; WWF qui es preguntarà sobre què podem fer els ciutadans per a frenar el canvi climàtic i BioAgradables que ensenyarà als assistents la importància del reciclatge i quin és l’impacte del plàstic en l’ecosistema.

Un altre gran bloc d’activitats és el compost per les sessions de diàleg de vint minuts de durada oferides per entitats i empreses per a conscienciar sobre la importància del canvi climàtic, el reciclatge i els nous models energètics.

Així, els onze diàlegs seran els oferits per Xarxa Connecta Energia -entitat vinculada al centre d’innovació Las Naves que començarà el torn de diàlegs a les 10.30h amb “Què és la Xarxa Connecta Energia? A les 12.10h tornaran a prendre la paraula per a parlar sobre la pobresa energètica i com fer-li front-; Lasar – empresa de disseny i construcció d’habitatges sostenibles, eficients i amb la menor petjada de carboni possible que parlarà sobre “La bioconstrucció Passivhaus” a les 10.50h; Agora Talens -col·lectiu que busca promoure la creativitat i oficis tradicionals locals i que parlarà sobre la “Moda ètica i sostenible: consumir moda respectant el medi ambient i els drets humans” a les 11.10h-; A paso lento – centrats en la ramaderia extensiva i els canals curts de comercialització parlaran a les 11.30h sobre la unió de l’alimentació i el canvi climàtic; – Fridays For Future -la delegació valenciana d’aquesta organització internacional que lluita per frenar el canvi climàtic comentarà a les 11.50h la urgència de prendre mesures per a no danyar al medi ambient-; BIOCE -plataforma d’arquitectura ecològica i sostenible que introduirà a les 12.30h el tema de les reformes energètiques amb bioconstrucció-; Col·lectiu xicoteta elaboració artesanal –els quie a les 12.50h parlaran sobre el paisatge, l’alimentació i la responsabilitat-; Pablo Quintana -aquest pensionista i activista social expert en la creació de decorats artístics ressaltarà a les 13.10h les oportunitats de la construcció amb palla a favor del medi ambient-; la Plataforma per un Nou Model Energètic explicarà a les 13.30h els motius pels quals puja la factura de la llum i Perifèries del Món -una ONG de cooperació per al desenvolupament que treballa a Amèrica Llatina- oferirà a les 13.50h un diàleg sobre “l’eterna primavera segrestada”.

A més dels grans espais abans citats la festa del clima i l’energia sostenible també comptarà, entre altres, zona de foodtrucks on es podran provar els productes, tant en menjar com en beguda, del Càtering Pimentó Torrat, Intiam Rurai Cuina Solar, Menjarte, Món Orxata, Mon Vital, Yocomotuarte, Smart Ecofarms i Vegetes. Així com zona de venda de productes artesanals i ecològics amb Aigua Ecosocial, Naturailesa, Som BioCosmética, Agora Talents, TerretaNeta, Arpillera, Concenttina Nina, Flipo en Verde – Erres Granel i ZeroWaste i La Tenda de Tot el Món.

Els jocs infantils i familiars i l’animació de l’esdeveniment arribaran de la mà de Actio, EMT Projectes Educatius, Recicla con los 5 sentidos, Formigues Liles, Héctor Conesa, Ambiens, l’Observatori del Canvi Climàtic i Baobab.

Així mateix, durant tot el matí es comptarà amb estands divulgatius de projectes ambientals i centrats en el reciclatge oferits per una trentena d’entitats com són Green Urban Data, SEOBirdlife, WWF, CM Plastik, Airentis, Implica-T, OnRenewables, OMAV Delegació de Parcs i Jardins, Som Energia, AlternaCoop, Veolo, Xarxa Connecta Energia, Associació Belharra, Diploma Deseea, Fundació Limne, Lasar Bioconstrucción, Ahinco Sostenible, ISER Smart Energy, València Clima i Energia junt amb l’Observatori del Canvi Climàtic, Plataforma per un nou model energètic, Plataforma tanquem Cofrents, Centre d’Educació Ambiental, Càdec, Mesura G, Perifèria del Món, Aeioluz Cooperativa, One Day Yes, Associació Ambiens, BioAgradables, Línea de Pliegue, Greenpeace, Fridays For Future, Global Omnium, Medita Agua Consciente i Mercavalencia.

L’activitat la promouen la Delegació d’Energies Renovables i Canvi Climàtic de l’Ajuntament de València, el centre d’innovació Les Naus i la Fundació València Clima i Energia. La llum, l’energia i el futur com a eixos centrals de la jornada. Un any més des de l’organització s’agraeix a tots els participants i col·laboradors la seua implicació per a fer possible que la festa del clima i l’energia sostenible siga un èxit.

Skip to content