Tornar dalt
Mejor iniciativa de impacto social en materia energética - València Clima i Energia

La fundació municipal València Clima i Energia, premi a la millor iniciativa d’impacte social en matèria energètica

• Carlos Mundina, regidor de Millora Climàtica i Eficiència Energètica, rep el premi en la Gala de l’Energia, certamen organitzat pel Clúster de l’Energia de la Comunitat Valenciana
• A més de l’Ajuntament de València també s’ha premiat a Power Electronics, Enercoop, Naturgy, GDES, Valfortec, Equal by 30 i Iberdrola
• L’Oficina de l’Energia de l’Ajuntament de València és la finestreta única municipal que unifica l’atenció i la prestació de servicis a la ciutadania sobre la transició energètica

Durant la Gala de l’Energia, celebrada este dimecres en Fira València coincidint amb la primera Fira d’Energies i Transició Energètica EGEC’23, el regidor de Millora Climàtica i Eficiència Energètica de l’Ajuntament de València, Carlos Mundina, va recollir el premi a la Fundació València Clima i Energia a la millor iniciativa d’impacte social en matèria energètica de la Comunitat, en concret per la labor de l’Oficina municipal de l’energia com a finestreta única de prestació de servicis a la ciutadania sobre transició energètica.

Carlos Mundina va recordar la importància del paper de les institucions públiques per a impulsar la transició energètica i la necessitat d’arribar a la ciutadania per a implicar-la també en este repte global. El premi a la fundació municipal i a l’Oficina de l’Energia “és un reconeixement al compromís de l’Ajuntament per a acompanyar a la ciutadania en esta transició”.

“L’Oficina de l’Energia municipal —va destacar Carlos Mundina— és un servici públic i gratuït que cada any atén milers de persones que tenen dificultats per a pagar les seues factures energètiques o que volen informació sobre ajudes per a millorar l’aïllament de les finestres de la seua casa o per a instal·lar-se plaques solars. Són ciutadans i ciutadanes que volen sumar-se a una comunitat energètica i no saben com fer-ho o que simplement volen entendre la seua factura de llum o de gas i volen millorar els seus consums o la tarifa que té contractada”.

Durant la Gala celebrada en la Fira de l’Energia, que reunix estos dies en Fira València a unes 130 empreses del sector energètic, també es va premiar a diferents entitats pel seu impuls a les energies renovables, la innovació o al foment empresarial. A més de la Fundació València Clima i Energia, es va premiar a Naturgy, Power Electronics, Enercoop, Equal by 30, GDES, Valvortec i Iberdrola.

L’Oficina de l’Energia de València, un referent a Espanya

L’Oficina de l’Energia de València ja va ser reconeguda en 2022 en els premis nacionals de l’Associació d’Agències Espanyoles de Gestió de l’Energia (Eneragen) i en els Sustainability Actions 2022 per impulsar l’estalvi energètic en els centres educatius, a més al setembre d’enguany va resultar finalista en la Nit de l’Energia d’Espanya, juntament amb la iniciativa Madrid 360 Solar de l’Ajuntament de Madrid i l’empresa pública l’Energètica de la Generalitat de Catalunya.

En estos moments, la Fundació municipal València Clima i Energia gestiona tres oficines de l’energia en els barris de Torrefiel, Aiora i el Parc de l’Oest, a més d’una quarta oficina mòbil que es desplaça pels barris de la ciutat amb un vehicle 100% elèctric. Es tracta d’un espai d’informació i formació sobre l’energia, obert a qualsevol persona que oferix un servici públic i gratuït d’assessorament, tallers i activitats per a acostar l’energia a la ciutadania des d’una perspectiva integral i un enfocament participatiu.

Skip to content