Tornar dalt

L’AJUNTAMENT DONA SUPORT A UN PROJECTE VALENCIÀ D’I+D PER MILLORAR L’EFICIÈNCIA ENERGÈTICA I EL CONFORT TÈRMIC EN ENTORNS LABORALS.

L’AJUNTAMENT DONA SUPORT A UN PROJECTE VALENCIÀ D’I+D PER MILLORAR L’EFICIÈNCIA ENERGÈTICA I EL CONFORT TÈRMIC EN ENTORNS LABORALS.

Alejandro Ramon ha explicat que els resultats d’esta iniciativa de l’Institut de Biomecànica i l’Institut Tecnològic de l’Energia “seran rellevants”

L’AJUNTAMENT DONA SUPORT A UN PROJECTE VALENCIÀ D’I+D PER MILLORAR L’EFICIÈNCIA ENERGÈTICA I EL CONFORT TÈRMIC EN ENTORNS LABORALS.

L’objectiu del projecte és facilitar la gestió de l’energia consumida en entorns laborals.

L’Ajuntament de València ha donat suport al projecte ‘REENFOCO: Desenvolupament de solucions adaptades per a donar resposta a la demanda energètica en l’entorn laboral de forma sostenible i col·laborativa’, impulsat per l’Institut de Biomecànica (IBV) i l’Institut Tecnològic de l’Energia (ITE), tal com ha informat hui el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energètica, Alejandro Ramon.

El projecte l’han presentat a la convocatòria de l’IVACE d’ajudes a centres tecnològics de la Comunitat Valenciana per al desenvolupament de projectes d’I+D de caràcter no econòmic realitzats en cooperació amb empreses, amb càrrec al pressupost de l’exercici 2020, amb cofinançament de la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional, dins del Programa Operatiu de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

“Sempre donarem la benvinguda a qualsevol pas que es done, també, per descomptat, des de la innovació i el desenvolupament, en la senda de la sostenibilitat, de la transició energètica i de la lluita contra el canvi climàtic, eixos que considerem prioritaris des del govern de Joan Ribó a València i que són la base de la societat futura millor per la que treballem”, ha destacat el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energètica, Alejandro Ramon, qui ha destacat que un projecte 100 % valencià pose el focus en conceptes nous com el de les condicions tèrmiques o energètiques –juntament amb les tradicionals d’ergonomia o il·luminació- a l’hora d’abordar el confort d’empleats i empleades al seu lloc de treball. “Estem convençuts que els resultats d’este projecte seran rellevants i volem mostrar el nostre suport a l’IBV i l’ITE perquè amb este i amb futurs projectes contribuïsquen a la consecució d’eixa València futura que tots percebem que serà més sostenible, neta i amable”, ha afegit.

El projecte té una durada de 18 mesos i compta també amb el suport de la Fundació València Clima i Energia –des d’un vessant tècnic, disposant coneixements i experiència, i, a l’igual que la Delegació d’Emergència Climàtica i Transició Energètica, oferint les seues dependències per fer proves-. L’objectiu del projecte és facilitar la gestió de l’energia consumida en entorns laborals, com ara els del sector servicis i indústria, tot incloent a les empreses i el seu personal en les decisions de gestió de l’energia perquè el consum siga sostenible i responsable. S’involucra així als treballadors i treballadores, amb influència pels nivells de confort al seu lloc de treball, i a les empreses, amb una atenció cada vegada major per l’eficiència energètica de les seues instal·lacions i la reducció de l’impacte ambiental.

El projecte de l’IBV i l’ITE pretén identificar les característiques principals del desenvolupament de solucions de gestió eficient dels recursos energètics en l’entorn laboral a través de l’orientació a les empreses i el seu personal, amb l’aplicació de metodologies d’innovació orientada per les persones, que mitjançant la comprensió de necessitats, demandes i expectatives assegura un compromís amb la transició energètica. A més, també intentarà aprofundir en desenvolupaments tecnològics que combinen la gestió de l’energia generada i l’emmagatzematge i l’avanç en noves solucions d’eficiència energètica basades en l’ús d’elements personalitzats en funció de les característiques tèrmiques dels treballadors i les treballadores per millorar la seua sensació de confort, com ara el vestuari laboral, la zonificació o el mobiliari d’oficina intel·ligent, reduint així el cost de la climatització.

“Projectes com este ens permetran avançar en qüestions fonamentals com l’eficiència energètica associada a aspectes com ara la climatització d’espais, mantenint alhora el confort tèrmic dels empleats i les empleades”, ha conclòs Ramon.

Skip to content