Tornar dalt

L’Observatori del Canvi Climàtic de València programa un taller sobre adaptació i resiliència de les ciutats davant el calfament global

L’Observatori del Canvi Climàtic de València programa un taller sobre adaptació i resiliència de les ciutats davant el calfament global

Experts de la Universitat de Navarra i de la Fundació València Clima i Energia donen a conéixer el projecte CitiSOsCA sobre estàndards d’adaptació al canvi climàtic per a municipis.

 

El Pacte Verd Europeu és una estratègia que impulsa la Unió Europea per a aconseguir la neutralitat climàtica de les comunitats i la seua adaptació i resiliència davant els desafiaments que planteja el canvi climàtic i les ciutats són una peça clau per a aconseguir els seus objectius.

La ciutat de València va començar a treballar en adaptació al canvi climàtic en 2014, quan es va signar l’adhesió a la iniciativa llavors denominada “Pacte dels Alcaldes per a l’Adaptació al Canvi Climàtic” de la Comissió Europea. El treball realitzat des d’eixe any, incloent-hi el compromís de València de ser ciutat neutra i resilient climàticament en 2030 i la seua elecció com a Capital Verda Europea en 2024, han convertit la ciutat en un referent europeu pel que respecta a les seues polítiques mediambientals i de transició energètica. En aquest context, la Fundació València Clima i Energia de l’Ajuntament de València ha programat un taller gratuït i obert a la ciutadania per a fomentar l’adopció dels estàndards internacionals sobre adaptació al canvi climàtic.

Segons destaca Emilio Servera, Tècnic de Projectes Ambientals i responsable del Observatori del Canvi Climàtic municipal “a València notem ja el canvi climàtic, i hem per tant d’adaptar la ciutat a aquesta nova realitat en la qual vivim, i als canvis que continuaran ocorrent”.

“En el Taller del projecte CitISOsCA –apunta Emilio Servera – tindrem a un equip de persones expertes com Rene Lindner, Carmen Jaca i Josune Hernantes, que ens ajudaran a entendre millor els estàndards relacionats amb l’adaptació al canvi climàtic, com ens poden servir, i també com podem contribuir a desenvolupar aquests estàndards.”

El taller està especialment dissenyat per a servir de guia als agents implicats en el disseny i implementació de polítiques d’adaptació climàtica: personal municipal, proveïdors d’energia i aigua, gestors de crisis, investigadors, indústria…

“L’Observatori del Canvi Climàtic és un espai per a la formació, conscienciació i sensibilització enfront del canvi climàtic – afig Emilio Servera-. Gràcies al projecte CitISOsCA tindrem una oportunitat a València d’aprendre de manera gratuïta sobre com usar els estàndards per a processos d’adaptació al canvi climàtic”.

El taller té lloc la vesprada del dimarts 16 de maig en l’Observatori del Canvi Climàtic de la Fundació València Clima i Energia, al carrer Doctor Lluch, 60 de València. El taller és gratuït fins a completar aforament enviant sol·licitud a cities@unav.es

 

Observatori del Canvi Climàtic

Fundació València Clima i Energia – Ajuntament de València

Carrer Doctor Lluch, 60 (46011 – València)

Telèfon: 96 106 15 91 / 96 105 91 02
observatori@climaienergia.com

 

 

Skip to content