Tornar dalt
El Gobierno de Colombia se interesa por la ciudad de València en materia energética - València Clima i Energia

València, ciutat d’interés en matèria energètica per al govern de Colòmbia

• Juan Carlos Caballero, regidor de l’àrea de Medi Ambient, ha rebut a responsables del govern colombià
• Gran interés per les polítiques municipals de transició energètica
• Caballero: “Volem mostrar al món els passos que estem donant en la transició ecològica”

El regidor de l’àrea de Medi Ambient, Juan Carlos Caballero, ha visitat l’Oficina de l’Energia del barri d’Ayora. Allí ha rebut als representants del Govern de Colòmbia, que han mostrat el seu interès per la gestió de les comunitats energètiques locals a València. A aquesta cita també han acudit el cap de servici d’Emergència Climàtica i Transició Energètica, José Villalba, i el director de la Fundació València Clima i Energia, Carlos Sánchez.

Els ministres d’Energia i Transport de Colòmbia s’han interessat per les polítiques de València en matèria de transició energètica, en concret per la labor de les oficines de l’energia municipal. A més d’aprofundir en els projectes energètics, els ministres Irene Vélez i William Fernando han posat l’accent en la qüestió econòmica, interessant-se per les ajudes que reben les comunitats energètiques per a la instal·lació de plaques solars.

Després de conèixer l’Oficina de l’Energia del barri d’Aiora s’han desplaçat a la Comunitat Energètica de Castellar – l’Oliveral, la primera comunitat energètica local de València, on han visitat una instal·lació de plaques solars. Carlos Sánchez ha volgut destacar la voluntat d’altres països de replicar el projecte valencià, que ha assegurat que es troba “en expansió”, perquè ja són quatre les oficines a València.

Caballero ha destacat que l’Ajuntament vol “mostrar al món els passos que estem donant en aquesta transició ecològica”. A més, ha recordat la importància de ser Capital Verda Europea en 2024, i la voluntat de “fer una crida a la ciutadania de València, altres països ja s’han interessat”. Durant la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, que es va celebrar a Brussel·les, la Comissària Europea d’Energia, Kadri Simson, ja va elogiar la labor de l’oficina de l’Ajuntament de València per la seua labor i per ser un referent europeu en polítiques locals.

L’Oficina de l’Energia

L’Oficina de l’Energia és gestionada per la Fundació València Clima i Energia de l’Ajuntament de València. Allí es gestionen gran part dels projectes europeus relacionats amb la lluita contra el canvi climàtic i la transició energètica en els quals participa l’Ajuntament.

Una de les funcions bàsiques d’esta oficina és proporcionar formació i informació sobre el canvi climàtic i l’adaptació de la ciutat de València per a afrontar els reptes sobre el calfament global. També oferix assessorament públic gratuït, activitats i serveis per a la ciutadania.

Actualment, a València podem trobar tres oficines. La primera d’elles està situada en el barri d’Aiora, al carrer de José María Haro, 9. Les altres dues es troben al Parc de l’Oest i a l’interior del Mercat Municipal de Torrefiel. Recentment s’ha posat en marxa una quarta oficina mòbil per a donar servei a la resta de barris i pobles de València.

NOTA: Disposem de material gràfic i tall de veu

Skip to content