Tornar dalt

València obri la seua primera Oficina de l’Energia

València obri la seua primera Oficina de l’Energia

– L’alcalde Joan Ribó i Canut procedirà a l’obertura oficial del local situat en el barri d’Aiora en la C/ Jose Maria Haro 9 i 11 dijous que ve 3 d’octubre a les 18h.

– La primera Oficina de l’Energia de València obri el camí a la transició energètica i oferirà un servei gratuït i objectiu d’assessorament energètic a tots els veïns i veïnes de la ciutat

Després de la declaració d’emergència climàtica dijous passat, València continua apostant per la transició energètica en la lluita contra el canvi climàtic. Des de la Fundació València Clima i Energia, dependent de la Regidoria d’Emergència Climàtica i Transició Energètica de l’Ajuntament de València, s’ha impulsat la creació de la primera Oficina de l’Energia de la ciutat.

Situada en el barri d’Aiora, aquesta iniciativa pionera en la Comunitat Valenciana busca apropar als veïns i veïnes de la ciutat de València la idea que l’estalvi energètic i el pas a un nou model d’energia sostenible és possible.

Per a això, l’espai, situat al carrer José María Haro Salvador 9-11, es troba distribuït en quatre zones dissenyades per a realitzar tallers, informar i formar a la ciutadania i acollir reunions dels actors del sector energètic de la ciutat. A més, la totalitat de l’Oficina s’ha dissenyat seguint una línia sostenible en la qual s’ha apostat per productes i materials de proximitat i/o provinents de l’economia circular i respectuosos amb el medi ambient; així com s’ha buscat reduir al màxim el seu consum energètic i ha aconseguit el certificat energètic A, el nivell més alt.

Una educadora ambiental, una enginyera en energies renovables, una treballadora social i un arquitecte són els encarregats d’informar i assessorar els veïns i veïnes en tots aquells temes relacionats amb l’energia i la transició energètica en els quals tinguen dubtes.

Així les coses, els objectius principals de l’Oficina de l’Energia de València són lluitar contra la pobresa energètica, fomentar l’ús d’energies renovables, promoure un canvi en la cultura energètica i ajudar en l’estalvi energètic a peu de carrer, des del contacte directe amb la ciutadania. Per a això, a més d’informar diàriament en l’Oficina a tots aquells que la visiten, es realitzaran tallers i jornades formatives tant en la pròpia Oficina com en centres educatius i altres punts d’interés.

Tots aquells veïns i veïnes amb dubtes sobre les seues factures, buscant conéixer com estalviar energia o pensant a passar-se a les renovables tenen en l’Oficina el seu punt d’informació i assessorament. A més, l’equip tècnic de l’Oficina està en contacte directe amb diverses entitats com els Serveis Socials de l’Ajuntament de València, Cáritas, la Càtedra de Transició Energètica Urbana de la UPV o les empreses del sector de l’energia.

Dijous que ve dia 3 a les 18h es durà a terme l’obertura oficial de l’Oficina de l’Energia de València en un esdeveniment que reunirà responsables d’entitats de lluita contra el canvi climàtic i a favor de la transició energètica, institucions de serveis socials i ajuda al ciutadà i responsables de l’Oficina i l’Ajuntament de València. L’acte comptarà amb les paraules de l’alcalde de València, Joan Ribó i Canut, d’Alejandro Ramón i Álvarez, responsable de la Regidoria d’Emergència Climàtica i Transició Energètica així com Vicepresident de la Fundació València Clima i Energia i de Carlos Sánchez, director de la Fundació València Clima i Energia.

Descàrrega el dossier de premsa de l’apertura ACÍ

Skip to content